De Justin Bieber-types hebben de macho’s verslagen

Heren die zich in het zweet staan te duwen en te trekken in de sportschool en zelfs nog weleens een anabole-pilletje tot zich nemen.

Allemaal in de hoop er zo masculien mogelijk uit zien: weet dat de vrouw van nu er niet voor valt.

Integendeel: vrouwen vinden mannen met wat meer vrouwelijke gelaatstrekken veel attractiever……

Zo toont een nieuwe studie aan van de Princeton University en New York University, die gepubliceerd is in ‘The Psychological Science journal’.

De wetenschappers maakten 2 groepen vrouwen en mannen, die ze duizenden door de computer gegenereerde gezichten toonden van de andere sekse.

De gezichten waren zodanig gemanipuleerd dat ze ofwel mannelijke trekken hadden ofwel vrouwelijke. Ze testten 50 gelaatskenmerken, waaronder neus, lippen en gelaatstint.

Het werd duidelijk dat mannen zeer vrouwelijke vrouwen aantrekkelijk vinden, met vooral volle lippen en grote, wijd opengesperde ogen.

Vrouwen vonden mannen met vrouwelijker vormen in het gezicht aantrekkelijk, vooral als zij nog een wat donkerder gelaatskleur hadden ook.

Het toont aan dat mannelijke en vrouwelijke voorkeuren voor de andere sekse niet gelijk zjjn en ook niet tegenovergesteld. Ook blijkt dat de mate van aantrekkelijkheid van gemiddelde gezichten minder makkelijk te voorspellen is dan eerder werd gedacht.

Want hoewel beide sekses een voorkeur hebben voor gemiddelde gezichten, worden die ook weer niet het aller-aantrekelijkst bevonden. Kortom: het al dan niet attractief zijn is een complex geheel, aldus de wetenschappers.

Onderzoek legde in 2009 reeds bloot dat de macho-mannen sinds de komst van de anticonceptiepil veel minder geliefd zijn bij de vrouwen en vorig jaar toonde de universiteit van Aberdeen aan dat de welvaart van invloed is:, alleen in armere milieus en landen zoeken vrouwen nog naar het type macho.

En over Justin Bieber-fever gesproken. Een recente enquête toonde aan dat 70% van de meisjes graag een vriendje wil van het Bieber type. Eveneens opvallend: veel jonge lesbo’s gebruiken Justin Bieber als hun rolemodel!

Lees ook:Dit zijn de mooiste man en mooiste vrouw van Europa
Lees ook:Mannen: draag róód. Je wordt er onweerstaanbaar van!
Lees ook:Vrouwen hebben het liefst een mannelijke manager, maar een vrouwelijke is beter
Lees ook:Testosterongehalte bepaalt keuze van de mannen
Lees ook:Je kunt bij een vrouw aan haar neus zien of ze (veel) kinderen wil of niet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “De Justin Bieber-types hebben de macho’s verslagen

  1. Pingback: Dames, steelt uw man al uit uw make-up tas? | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>