Je kunt bij een vrouw aan haar neus zien of ze (veel) kinderen wil of niet

Een nog vruchtbare, jonge vrouw met een gezicht voorzien van ‘zachte’ trekken, een kleine neus, grote ogen en volle lippen wil zeker 4 kinderen……..

Dat beweren althans onderzoekers van St Andrews University die een studie deden naar het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen.

In een eerste test werden 25 studentes geïnterviewd over hun kinderwens en werd het gehalte oestrogeen in het bloed gemeten. Hoe meer, hoe vrouwelijker, hoe sterker het moederinstinct en dus hoe meer kinderen ze wilden.

“We waren erg verrast dat het verband tussen oestrogeen en gewenst kindertal zo sterk was”, aldus onderzoeksleidster Miriam Law Smith.

De gezichten van de studentes werden ook gefotografeerd en in verband gebracht met hun kinderwens. Van die van degenen met de sterkste kinderwens werd een tekening gemaakt die hun opvallendste kenmerken in beeld bracht. Voor de studentes met een beperkte(re) kinderwens werd hetzelfde gedaan.

Dat toonde heel duidelijk aan dat de studentes met een grote kinderwens er veel vrouwelijker uitzagen dan de studentes die er minder naar taalden. De vrouwelijkste studentes wilden gemiddeld 4,3 kinderen oftewel 3x zoveel als de vrouwen met de laagste kinderaantal.

Hoewel het gezicht een goede voorspeller is van het aantal kinderen, telt het maar voor 20%. Ook de opvoeding, toekomstige sociale status en financiële toestand van de vrouw zullen bepalen of zij moeder wordt en zo ja: van hoeveel kinderen.

Lees ook:Dit zijn de mooiste man en mooiste vrouw van Europa
Lees ook:Speciale datingsite voor vrouwen met rammelende eierstokken
Lees ook:Man met brede kop populair bij vrouwen, maar niet voor eeuwig
Lees ook:Praat tegen de man van je dromen met een hoog, maar niet schel stemgeluid!
Lees ook:Kinderloze mannen ongelukkiger dan kinderloze vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>