Opposites Attract?

Men zegt wel eens: Tegenpolen trekken elkaar aan. Maar is dat ook zo? Is het zo dat je beter met iemand kan omgaan die het tegenovergestelde is van jezelf?

Jij introvert, hij extravert; jij bedachtzaam, hij impulsief; jij kijkt de kat uit de boom, hij vertrouwt direct iedereen en is spontaan; jij leest, hij nooit; jij houdt van Led Zeppelin, hij van Frans Bauer; jij vindt Fawlty Towers humor, hij André van Duin. Natuurlijk alles kan.

Misschien vind je het juist prettig iemand naast je te hebben die wat opener is, spontaner en directer. Iemand die anders is dan jij, iemand die andere karaktertrekken heeft, iemand die anders in het leven staat. Het zou een eye-opener kunnen zijn, een les voor jou dat je je niet zo moet verschuilen, of een les voor hem dat hij ook wel eens eerst mag denken en dan doen. Toch, je weet wat ze zeggen: de karaktertrekjes die je in het begin van een relatie zo aantrekkelijk vindt, vormen later juist de bron van irritatie en ruzie.

Heb je dan liever een relatie met iemand die iets meer op jou lijkt? Een partner die op dezelfde lijn zit, dezelfde dingen leuk vindt en dezelfde humor heeft? Echter, mensen die teveel op elkaar lijken zeggen wel eens: we lijken zo op elkaar, onze karakters botsen.

Met de Meyer-Briggs Type Indicator kun je achterhalen wat voor type je bent en, naar gelang wat je in een partner zoekt, het type van je wederhelft. Deze moet dan natuurlijk bij aanvang van de date wel even zijn uitslag laten zien. Anders gaat het feestje niet door.

Lees ook:10 voorwaarden om verliefd te worden
Lees ook:Heikele punten in een relatie: schoonmoeder, seks en slanke lijn
Lees ook:Verschil in leeftijd
Lees ook:Goede partner is niet altijd degene waar je op valt
Lees ook:Maatjes en minnaars zijn werkt langer dan minnaars en maatjes

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Opposites Attract?

  1. Troeltje

    Ik geloof niet dat een relatie erg lang kan duren als je totaal tegenover gesteld bent.Natuurlijk moet je ook niet helemaal het zelfde zijn, maar er moeten toch wel overeenkomsten zijn.

    Ik ben best druk, maar een zeer rustige man die kan mij nooit handelen -)

    nee interesses moeten er wel gezamenlijk zijn anders ga je naast elakar leven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>