Goede partner is niet altijd degene waar je op valt

De helft van de Nederlanders met een relatie heeft van tevoren geen duidelijk idee gehad van het type waar hij of zij op valt.

Karakter en het hebben van gemeenschappelijke interesses zijn belangrijke voorwaardes voor het aangaan van een relatie…………

Dat blijkt uit onderzoek van match.com, een nieuwe relatiesite die net is gestart in het volle digitale dating-landschap.

“Wij helpen mannen en vrouwen aan de hand van een unieke persoonlijkheidstest een partner te vinden die bij hun past en dit hoeft niet altijd het type te zijn waar je op valt”, zegt Stefan van den Berg, de managing director.

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders eigenlijk niet echt weten op wat voor type zij vallen. Ruim 43%  geeft aan geen beeld te hebben van hun ideale partner. Bij 37% komt de huidige partner dicht in de buurt bij wat ze in hun hoofd hadden. 20% gaat met iemand die totaal anders is dan gedacht.

De belangrijkste eigenschap die mannen en vrouwen zoeken in een potentiële partner is gevoel voor humor. Opvallend waren voorts mooie voeten en een lekkere geur.

Wat we belangrijk vinden bij onze toekomstige geliefde verandert met het ouder worden. Bij 40% van de vrouwen en 30% van de mannen bepaalt de leeftijd bepaalt wat zij op dat moment belangrijke eigenschappen vinden. Uiterlijk speelde vooral vroeger een grote rol.

Tegenwoordig wordt het karakter en het hebben van gemeenschappelijke interesses belangrijker gevonden. 16% van de mannen en 5% van de vrouwen geeft eerlijk toe dat uiterlijk nu ook nog het allerbelangrijkste is bij een partner. Het hebben van een carrière en geld werd vroeger vooral door vrouwen belangrijker gevonden. Nog steeds hechten vrouwen hier meer waarde aan dan mannen.

Datingdeskundige Rhijja Jansen: “Uiterlijk speelt een belangrijke rol bij het selecteren van een partner. Maar als er een ‘klik’ is vallen de eigenschappen die je voor je perfecte partner bedacht hebt weg. Zolang de basiszaken zoals seksuele aantrekkingskracht, een gelijkgestemde ziel en hetzelfde gevoel voor humor er zijn, kom je al een heel eind.”

Lees ook:1 op de 5 heeft partner die echt niet voldoet aan ideaalbeeld
Lees ook:Waarom mannen met vrouwen trouwen die op hun moeder lijken
Lees ook:Lachen is belangrijker dan seks
Lees ook:NL vrouwen onzeker over hun verleidingskunsten en mannen zijn ook al geen helden…
Lees ook:Mooi zoekt mooi

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Goede partner is niet altijd degene waar je op valt

 1. Claudine

  Dag allemaal,
  Ik heb mijn partner op een datingsite gevonden. We zijn nu al 2 jaar samen en ik ben als een visje onder het water. Het is de beste ontmoeting ooit. Misschien kunnen jullie ook eens gaan kijken, ik heb deze site gebruikt en je krijgt 5 dagen gratis als je deze code invoert: 8QQ9EN7K

  http://nl.nice-people.be/

  Voilà ik hoop dat het jullie zal helpen zoals het bij mij ;)

  Groetjes
  Claudine

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>