10 voorwaarden om verliefd te worden

FoolInLoveKun je verliefdheid verklaren? Ja, dankzij de wetenschap tegenwoordig wel voor een heel groot deel.

David Levy beschrijft in zijn boek Love+Sex with Robots over voorwaarden die nodig zijn om vlinders in de buik, een roze bril en slapte in de knieën te kunnen ervaren……………….

1. Gelijkenis
Je kunt je eerder voorstellen dat iemand je leuk vindt als jullie op elkaar lijken en dezelfde dingen leuk vinden. Klinkt logisch toch?

2. Wederkerigheid
De mens wilt zich graag geliefd voelen. Je vindt iemand dus sneller leuk als iemand jou leuk vindt. Een beetje een vicieuze cirkel.

3. Aantrekking
Zowel de uiterlijke als innerlijke eigenschappen. Dit is voor iedereen natuurlijk anders. Misschien ga jij voor iemand met mooi, zacht haar en volle lippen, terwijl iemand anders een goed gevoel voor humor belangrijker vindt.

4. Passend
Je valt eerder op iemand als diegene binnen het sociaal acceptabele plaatje van jouw omgeving en de maatschappij past. Per cultuurgroep kan dit verschillen.

5. Vervullend
Verliefdheid is niet volledig als iemand jouw behoeften niet vervult.

6. Prikkelend
Nee you dirty minds, dit gaat niet over seks, maar over de spannende, stressvolle en enge situaties die je met je toekomstige partner meemaakt. Het gevoel van adrenaline en verliefdheid ligt namelijk erg dicht bij elkaar.

7. X-factor
Dat ene onbenoembare ding waar jij helemaal warm van wordt. Misschien zijn het haar kuiltjes in de wangen of zijn grote passie voor koken.

8. Momentum
Je hebt een bepaald psychisch punt waarbij je besluit dat je klaar bent voor een relatie. Als je dat punt nog niet hebt bereikt, wordt je ook niet zo snel verliefd. Daarom veranderen rebounds bijna nooit in relaties.

9. Investering
Dit is heel belangrijk voor de band tussen jullie twee. Spendeer tijd met z’n tweetjes zodat jullie elkaar goed kunnen leren kennen en je verliefd kunt worden.

10. Mysterie
Oké, je wordt eerder verliefd op iemand waar je veel tijd mee spendeert en goed leert kennen, maar tegelijkertijd is het ook interessant als iemand een vleugje mysterie behoudt. Dit is bijvoorbeeld de reden waarom sommige van ons alleen op bad boys of girls vallen.

FallingInLove

Lees ook:Na de scheiding
Lees ook:De wijsheid van Alfons Vansteenwegen
Lees ook:Verliefd op je beste vriend(in): lustig of lastig?
Lees ook:Ware liefde: hoe werkt het?
Lees ook:Hoe weet ik of jij de ware bent?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>