Man valt door Ice Bucket Challenge-mand als bigamist

LoneStar100Een Amerikaan met een dubbelleven werd ontmaskerd nadat hij getagd werd op Facebook terwijl hij de Ice Bucket Challenge deed.

De eerste echtgenote van Andrew O’Clee ontdekte hem op Facebook samen een andere echtgenote……..

Ook al was hij getrouwd met Michelle in 2008, toch stapte O’Clee in 2011 eveneens in het huwelijksbootje met Philippa, meldt The Daily Mail.

Daartoe vervalste hij echtscheidingsdocumenten zodat het leek alsof de weg vrij was voor een volgende bruiloft. Dat lukte en zelfs zijn eigen familie hield hij voor de gek, door te zeggen dat hij gescheiden was. Ze waren zelfs aanwezig bij zijn 2e trouwpartij.

Zijn bigamie kwam aan het licht toen hij getagd werd in een facebookbericht waarin hij de Ice Bucket Challenge deed, een hype van vorig jaar waarmee geld ingezameld werd voor de ziekte ALS.

De video werd geplaatst met daaronder de tekst ‘oom Andrew & tante Philippa’. Toen vrouw 1 een kijkje nam op zijn pagina, stuitte ze eveneens op de trouwfoto’s met vrouw 2, waarop Michelle de politie inschakelde.

Bigamie is strafbaar in de Verenigde Staten en dus moest O’Clee voor het hekje komen in Chiffingfold, Surrey. Rechter Christopher Parker noemt zijn actie een egoïstische daad en een ingewikkelde en absurde leugen.

Om zijn gedrag te verklaren tegenover Michelle, die inmiddels zwanger wqs van hem, vertelde O’Clee dat hij een fraudezaak op het spoor was en daarom getuigenbescherming kreeg en daarvoor nachtenlang in een ander huis moest slapen.

“Ik had geen reden om hem niet te geloven”, aldus aldus Michelle tegen de rechter. “Hij had net een nieuwe baan en werkte aan fraudezaken. Ik mocht niks vertellen aan vrienden en familie en ik mocht de locatie van zijn slaapplek niet weten. Achteraf snap ik niet hoe ik zo naïef heb kunnen zijn”.

Op de dag van de geboorte van hun kind, kwam Andrew O’Clee te laat aan in het ziekenhuis. Nadat hij de navelstreng had doorgeknipt, zei hij dat hij weer weg moest omdat de politie op hem wachtte om hem terug te brengen naar zijn ‘safehouse’.

Zijn 2 echtgenote Philippa schijnt wel bij de bigamist te willen blijven, maar hij zal door zijn opgelegde gevangenisstraf van 8 maanden voorlopig niet vaak van de partij zijn.

Lees ook:Opnieuw dodelijk partnergeweld in Amsterdam
Lees ook:Man wint lotto, houdt zijn mond en vraagt echtscheiding aan
Lees ook:Klassieker: buitenechtelijke minnaar wordt door echtgenoot voor inbreker aangezien
Lees ook:Vreemdganger valt in radio-uitzending live door de mand
Lees ook:Vrouw met plastic penis belandt op mannenafdeling gevangenis

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>