Daten via vleeskeuring TINDER scoort onder jongeren

tinderDatingapp Tinder is populair. In Nederland werd hij al honderdduizenden keren gedownload, vooral door jongeren tussen de 18 en 24 jaar.

En elke dag komen er nog gebruikers bij………

Via de datingapp Tinder kan je mannen of vrouwen, waar je voorkeur ligt, afkeuren of goedkeuren met een simpele veeg (swipe).

De app gebruikt daarvoor profielfoto’s van je Facebook. Personen die je goedkeuring wegdragen, krijgen een hartje, door naar rechts te swipen. Iedereen die je afwijst, krijgt een kruisje, door naar links te vegen. De persoon in kwestie krijgt geen melding van een eventueel ‘blauwtje’.

Het is de bedoeling dat er na een match een chatgesprek ontstaat en dat de twee bij een klik op een echte date gaan. Naast Facebook-foto’s toont de app ook gemeenschappelijke Facebook-vrienden en je ‘vind-ik-leuks’ om te kijken of je gemeenschappelijke interesses hebt. Maar in de paar seconden die je neemt om iemand te keuren, draait het toch vooral om uiterlijk.

​De meeste gebruikers lijken de app daarom vooral voor de lol te gebruiken. In de bus, trein of in de pauze mensen keuren op Tinder blijkt een vermakelijk tijdverdrijf.

“Ik heb de app vooral voor de grap voor als je niks te doen hebt. Het is een soort vleeskeuring”, bevestigt Lars Leenders (17) uit Bemmel. “Je krijgt vaak slechte openingszinnen en hele domme gesprekken.”

Lees het hele artikel van Freke Remmers vandaag in De Gelderlander

Lees ook:De halve wereld loert mee als je op Tinder zit
Lees ook:De beste en slechtste openingszinnen op Tinder
Lees ook:Swipe omhoog als je iemand superleuk vindt!
Lees ook:Tinder geeft celebs een blauw ‘twitter-vinkje’
Lees ook:12x een alternatief voor Tinderen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>