Je ware liefde vind je niet aan een kroegtafeltje, maar wel in de achtbaan

Bij een eerste date leren potentiële partners elkaar op een ’frisse’ manier kennen wanneer ze dat doen in een verrassende omgeving.

Dat vergroot weer de kans dat het uitgroeit tot meer. In een achtbaan word je eerder veliefd dan aan een schemerig café-tafeltje.

“Het is wetenschappelijk bewezen dat die koppels jaren later meer tevreden zijn. Een standaardetentje is voorspelbaar en daardoor minder interessant…….”

Aldus Tila Pronk, sociaal psycholoog aan de VU in Amsterdam in haar boek ‘Hartstocht’.

Het Belgische Bobbejaanland heeft dit vrij letterlijk genomen.

Zij organiseren komende zaterdag blinddates voor 200 single mannen en vrouwen.

“We draaien de vastgeroeste gewoontes gewoon om. Meestal vindt een blind date plaats op restaurant of café waarbij alles wat geforceerd aanvoelt en er dan ook geregeld ongemakkelijke stiltes vallen. Nog minder spontaan is daten in de bioscoop: daar gaan de singles gewoon naast elkaar zitten zonder dat ze wat hoeven te zeggen. Om pas nadien, als het klikt, aan een leukere activiteit of plek te denken voor een volgende date. Wel: wij beginnen met die leuke date”, aldus Gerlind Martens namens Bobbejaanland in Het Laatste Nieuws.

Hoe het in zijn werk gaat? Twee singles zullen telkens naast elkaar plaatsnemen in de rollercoaster of een andere spectaculaire attractie. Nadien kunnen ze kiezen om samen iets te gaan eten of drinken. “Een studie door Amerikaanse wetenschappers toonde namelijk ook al aan: als het adrenalinegehalte in ons bloed toeneemt, stijgt ook de aantrekkingskracht.”

Lees ook:Ga niet uit eten als je voor het eerst gaat daten!
Lees ook:Ware afknapper bij online dating: te blote en te dronken kiekjes
Lees ook:Valentijns boycot in Shanghai
Lees ook:Ohello: daten hoeft geen veekeuring te zijn
Lees ook:Smakelijk Daten voor 40-plussers

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>