Laat me niet lachen: singles zoeken ha, hi, he, humor!

Het is altijd reuze lachwekkend, vind ik, als alleengaanden in het profiel van hun Mr Perfect of Mrs Right vermelden dat zij iemand met humor zoeken.

En ook iedereen op zijn of haar beurt vermeldt dat ie gevoel voor humor heeft, terwijl ik bij velen denk: ‘o, ja waar dan?’.

Er zijn immers duizenden vormen. Wat zoekende vrijgezellen eigenlijk bedoelen is dat ze iemand willen die hetzelfde gevoel voor humor heeft als zijzelf.

Mijn lippen krullen nog geen milimeter bij Paul de Leeuw en Theo Maassen bijvoorbeeld, maar Bert Visscher kan mij op de chagarijnigste dag van het jaar nog aan het lachen krijgen………

Kunnen lachen’ is voor 98% van de daters de belangrijkste voorwaarde, blijkt uit onderzoek van LEXA onder 1500 Nederlandse bezoekers.

Na humor is een aantrekkelijk uiterlijk een cruciale 2e vereiste (92%), gevolgd door het delen van gelijke opvattingen over familiewaarden (89%).

Dat laatste betekent voor niet dat familie en vrienden hun partner per se leuk moeten vinden. De mening van dierbaren is voor driekwart van de ondervraagden een voorwaarde en komt daarmee pas op de 8ste plaats op de prioriteitenlijst.

Belangrijker vinden alleenstaanden het dat hun potentiele geliefde beschikt over een zekere vorm van maatschappelijke betrokkenheid (81%).

Hoewel opleiding, carrière en religieuze en politieke voorkeuren bij de keuze voor een eerste date niet doorslaggevend lijken, vinden vrouwen deze zaken vaker van belang dan mannen.

Mannen tonen zich alleen kieskeuriger wanneer het gaat om culinaire voorkeuren en de keuze voor bepaalde horeca-gelegenheden.

Een gedeelde liefde voor of afkeer van huisdieren staat opvallend hoog genoteerd op de 5e plaats (80%), gevolgd door culinaire voorkeuren, nog voor gelijke hobby’s en overeenkomstige politieke opvattingen,

Singles willen tenslotte al in een vroeg stadium weten of de ander van kinderen houdt (77%). Of er ook sprake is van een kinderwens lijkt in eerste instantie van minder groot belang (49%), maar impliceert natuurlijk hetzelfde.

Lees ook:Liefde gaat door de maag: meerendeel mensen valt op partner met zelfde eetvoorkeur
Lees ook:Kikker in je bil: waarom je elke dag moet lachen!
Lees ook:Vrouwen geen humor? Meer dan mannen zelfs!
Lees ook:Dat je op Mark Rutte of Femke Halsema stemt, zit gewoon in je genen!
Lees ook:Weet voordat je date wat zijn of haar politieke voorkeur is!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>