Liefde gaat door de maag: meerendeel mensen valt op partner met zelfde eetvoorkeur

BlindProeven2Al vaker schreven we hier bij relatie.blog over het dilemma: in eerste instantie trekken uitersten elkaar aan, maar stabiele relaties zijn er meestal tussen mensen die veel gelijkenissen vertonen op het gebied van normen, waarden, opvoeding, leeftijd en lifestyle.

Onder dat laatste valt ook ons voedselpatroon. Want de echte liefde gaat via de maag. We vallen vaak voor iemand die ongeveer hetzelfde eten lekker vindt……….

Dit en meer blijkt uit onafhankelijk onderzoek, uitgevoerd uit naam van Heinz Culinair Ketchup onder 500 Nederlanders.

Wat op het bord ligt, blijkt een grotere spiegel van de ziel te zijn dan menigeen denkt . “Je bent wat je eet” heeft niet alleen een functionele maar ook een emotionele betekenis.

Of je van de gestampte pot bent of van de verfijnde keuken, het verklapt veel over wie je bent. Zo vindt 87% van de Nederlanders het aantrekkelijk wanneer de partner of date goed kan koken en bijna tweederde valt op mensen met dezelfde culinaire voorkeuren.

In het verlengde van het onderzoek werd het eerste Food Flirting Event georganiseerd. Conclusie: de sleutel tot de liefde ligt op je bord.

Mannen bereidden hun favoriete gerecht voor geblinddoekte vrouwen. Alleen aan de hand van de culinaire voorkeuren en kookkunsten van de mannen, kozen de vrouwen de voor hen meest aantrekkelijke partner.

Het blijkt dat vrouwen gaan voor mannen die spannende smaakcombinaties op tafel toveren en hier met passie over kunnen vertellen.

Een tip voor een eerste date is dus niet uit eten gaan, maar samen koken. Dat wordt namelijk door 80% van de alleengaanden hoog gewaardeerd. Peil van te voren wel wat je date lekker vindt want 84 procent vindt het erg leuk als je zijn of haar favoriete eten in huis haalt.

Esther Popelier, flirtcoach, beaamt de link tussen food en liefde: “Dat eten en verleiding bij elkaar horen, is een gegeven. Culinaire gewoonten en voorkeuren spelen zeker een rol bij de keuze van een partner. Raakvlakken daarin zijn belangrijk, aangezien eten een onderdeel is van ieders dagelijkse ritueel. Voor elkaar koken is daarnaast de ultieme vorm van aandacht geven. Liefde gaat daadwerkelijk door de maag.”

Je kunt je date ook helemaal verknallen met je eetvoorkeuren en -gewoonten. De top 3 no-go’s zijn smakken (61%), fanatiek calorieën tellen (45%) en zeggen dat het eten van je moeder lekkerder is dan wat je eet tijdens je date (40%).

Bijna éénderde van de mannen knapt af op vrouwen die vegetarisch of alleen biologisch eten. Meer dan een kwart van de vrouwen daarentegen moet niets hebben van mannen die alleen maar van Hollandse pot houden. Bedwing jezelf als jij je date een hapje van je eten wil geven. Maar liefst tweederde van de singles vindt elkaar voeren namelijk not done.

Onbewust weten we blijkbaar al dat culinaire voorkeuren een grote rol spelen bij onze partnerkeuze. Zo is 60% van de singles zeer meegaand in hun eetvoorkeuren en eet 40% op een eerste date minder dan normaal. Ook laat de helft van de ondervraagden de knoflook links liggen, hopend op de eerste zoen.

Lees ook:Laat me niet lachen: singles zoeken ha, hi, he, humor!
Lees ook:Merendeel Francaises heeft liever culinair orgasme dan tijdens de seks
Lees ook:Ga niet naar de Italiaan, maar wel naar een steakhouse voor een 1ste date
Lees ook:Vrouwen vinden mannen betere koks
Lees ook:Smakken onder het eten is de grootste afknapper bij ‘t daten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>