De houdbaarheidsdatum van een single

Tussen het 16e en het 20ste levensjaar is het de normaalste zaak van de wereld om single te zijn.

In die fase is een meerderheid vrijgezel of hoppen van de één naar de ander. Dit is eerder cool dan triest.

Dat geldt echter niet voor iedereen. De vraag is dan ook op welke leeftijd men medelijden begint te krijgen met mensen zonder partner.

1. De 10′ers
De tieners komen net uit het ei wat betreft de liefde en moeten natuurlijk eerst even rond kijken alvorens ze zich aan iemand binden. De 19-jarigen hebben in de meeste gevallen al enige ervaring, zijn piepjong, zetten frequent de bloemetjes buiten, ontmoeten veel andere singles en blaken van het zelfvertrouwen. Kortom, deze groep singles is alles behalve meelijwekkend.

2. De 20′ers
Tot 25 jaar behoeven ze geen medelijden. De meesten studeren nog of hebben net een baan, maar zijn in ieder geval nog fris en jong, genieten met volle teugen van het leven en ontmoeten heel veel mensen. Niemand die ook maar een grijntje medelijden heeft met deze groep.
Vanaf 26 jaar is het afhankelijk van externe factoren. De vriendengroep speelt hierbij een doorslaggevende rol. Bestaat deze louter uit dolgelukkige stelletjes en word jij beschouwd als het single-zwarte schaap, dan is het oppassen geblazen. Ondanks het feit dat je nog een jong blaadje bent, word je door notabene je vrienden de deernis ingejaagd. Andere singles begeven zich in een vriendenkring waar velen met hun zijn. Die voelen zich de koning te rijk.

3. De 30′ers
Voor deze groep geldt aanvankelijk hetzelfde. Ook spelen andere externe factoren mee, bijvoorbeeld waar je woont. Een grote stad biedt voordelen, daar wemelt het van de singles. In gehuchten en kleinere stadjes oftewel toevluchtsoorden van pasgetrouwde stelletjes, word je al snel als een vreemde eend in de bijt beschouwd. Spullen pakken en wegwezen. Naar de grote stad is vaak het beste.

4. De 40′ers
Deze groep is meelijwekkend, om het gegeven dat ze veelal gescheiden zijn of meerdere grote mislukkingen achter de rug hebben. Kinderloze vrouwen zijn nog eens extra betreurenswaardig, ze hebben immers geen partner kunnen vinden in hun vruchtbare tijd om zich voort te planten.
Daarnaast is ~als we menig beautytijdschrift moeten geloven~ de ouderdom als een bom ingeslagen. Rimpels, hangborsten, grijs haar, noem maar op! Kansloze zaak om nog iemand aan de haak te slaan? Nonsens natuurlijk!
40′ers zijn net zo leuk, slim en mooi als hun jongere lotgenoten, alleen doen de media ons vaak anders vermoeden.

5. De 50-plussers
Abraham c.q. Sara gezien én vrijgezel klinkt als een uitzichtloze situatie. Maar ook dat geldt niet voor iedereen. Kijk maar naar Patricia Paay en Tatjana Simic, zij worden nog steeds door bouwvakkers nagefloten en treffen regelmatig gitaarspelende aanbidders voor hun raam aan.

Lees ook:Singles hebben een hekel aan de feestdagen
Lees ook:Kerst is knap eenzaam voor de christelijke vrijgezel
Lees ook:Beste dieet voor vrouwen is een eet-date
Lees ook:Hoe zielig is de single?
Lees ook:Bijna alle singles kennen zoen-afknappers

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>