Kerst is knap eenzaam voor de christelijke vrijgezel

De WijzenOndanks dat veel singles de feestdagen niet alleen vieren en vaak een druk schema hebben van de één naar de ander, voelen zij van binnen juist eenzaamheid.

Dat geldt ook voor gelovige alleengaanden, die met de kerst de geboorte van Jezus herdenken. Ondanks dat zij vaak naar de kerk gaan, knaagt het van binnen……

Zo blijkt uit onderzoek onder 540 leden van de christelijke datingsite Funky Fish.

60% voelt zich tijdens dit gezelligheidsfeest eenzamer dan normaal gesproken. 80% viert Kerst met familie, 8% met vrienden, en 11% is daadwerkelijk alleen.

Voor een grote groep komt het gevoel van eenzaamheid dan ook voort uit het gemis van een levenspartner. 8% ziet als een berg op tegen tegen de feestdagen en slechts 27% kijkt er echt naar uit.

Tot slot geeft de meerderheid van de christelijke singles aan niet iets extra’s te doen tijdens de feestdagen voor de minderbedeelden, zoals dak- en thuisloze.

De eenzaamheid en de behoefte aan een partner, is iets wat al langere tijd bekend is bij de datingsite. Zij organiseren daarom conferenties die goed bezocht worden, over o.a. eenzaamheid, assertiviteit, seksualiteit, flirten en relatiekwaliteit.

Lees ook:Single stress voor kerst
Lees ook:Een single voelt zich vooral in het weekend single
Lees ook:‘Ik zit hier heel alleen kerstmis te vieren’
Lees ook:Singles hebben een hekel aan de feestdagen
Lees ook:Angst om alleen te zijn met feestdagen schudt singles wakker

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>