Singles controleren eerst elkaars internetprofielen voordat ze op date gaan

Een afspraakje maken? Eerst even de boot afhouden en thuis zijn of haar Facebook-pagina, Linked-In en / of Twitter bestuderen.

Als dat bevalt, wordt er JA gezegd tegen de uitnodiging in het echte leven. Anders niet.

Het digitale bestaan voor het werkelijke bestaan. Zo werkt het voor tweederde van de zoekende singles…….

Dat blijkt uit onderzoek onder 2000 volwassen vrijgezellen door datingsite Parship.

De mensen die in het verleden weleens afknapten, werd gevraagd naar de reden. Daaruit bleek dat de profielfoto het meest bepalend is: 41% zegde af op het feit dat de persoon in kwestie geen leuke foto had.

Andere redenen waren gebrek aan humor (38%), agressief gedrag online (31%), via hun profiel flirten (25%) en het delen van teveel informatie (21%).

47% checkt na de eerste indruk ook nog of ze via een zoekmachine wat over de potentiële date kunnen vinden. 61% van deze mannen en vrouwen maakt zich vooral zorgen over het feit dat er misschien iets negatiefs over hem of haar online staat.

Toch zijn de vrijgezellen ook kritisch ten opzichte van zichzelf. Zo vindt ruim eenderde dat hun persoonlijke profiel hen ook niet erg aantrekkelijk doet overkomen. Ruim de helft meldt bijvoorbeeld dat er teveel foto’s op staan waarop zij in een beschonken toestand verkeren.

“Je social media-profiel zegt veel meer over je dan je zou denken, dat is volgens de resultaten van de studie niet altijd een positief”, aldus Markus Fischer, directeur Internationale Zaken bij de datingsite.

Volgens Fischer is het interessant dat zoveel mensen toegeven dat zij iemand voor het toezeggen van een eerste afspraak op internet opzoeken. “Een deel van ons leven speelt zich tegenwoordig online af, daarom is het niet verrassend dat het normaal aanvoelt om eerst iemands profiel te checken.”

Lees ook:Seks op eerste date? Een kwart van nederlanders doet het!
Lees ook:Georganiseerde oplichters actief op dating-sites en -apps
Lees ook:Vanavond om 21.52 uur is het beste moment om ‘de ware’ te vinden
Lees ook:Tips van succesvolle online daters aan beginners
Lees ook:Helft van de Nederlanders ontmoette weleens online date in het echt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>