Helft van de Nederlanders ontmoette weleens online date in het echt

Eerder vandaag berichtten we bij relatie.blog over het feit dat van alle relaties, diegene die op het werk starten het meest bestendig zijn.

Maar de afgelopen 10 jaar is het datinglandschap natuurlijk geheel veranderd door het internet.

Ruim de helft van de Nederlandse singles heeft weleens een date online gevonden, wat internet de populairste plek maakt voor ‘ontmoetingen’……..

Zo blijkt uit onderzoek van LoveGeist onder 10.000 Europese singles.

Naast de ontmoetingen in het virtuele leven heeft bijna evenveel Nederlanders weleens een date gehad met iemand ontmoet tijdens het uitgaan, gevolgd door een kennismaking via van vrienden.

Wanneer de vrijgezellen gevraagd wordt ’wat’ ze op internet de beste plek vinden, geeft 80% aan dat een online datingsite favoriet is. 26% vindt sociale netwerken als Facebook en Twitter de beste ontmoetingsplek.

Van vroeger uit bekende situaties als andermans bruiloft (4%) op vereniging of sportschool (9%) scoren lager en 11% is ooit met de hulp van een familielid op zoek gegaan naar een potentiele date.

Daten met een collega lijkt in eerste instantie misschien niet zo voor de hand liggend, toch geeft 81% van de Nederlandse singles aan wel open te staan voor een date met iemand van de werkvloer.

Uit eerder genoemd onderzoek blijkt dit dus ook een goede plek voor gelijkgestemden en dus serieuze relaties. In de praktijk echter stapt slechts 30% op een collega af met een leuk voorstel.

Succesverhalen over online dating staan natuurlijk op alle relatiesites wel te lezen. Het internet heeft onze visie op partnerschap ook duidelijk veranderd.

En hoewel het internet een jong medium is, zijn het vooral de oudjes die er qua liefde en vriendschap mee scoren.

Lees ook:Tieners gaan online sneller vreemd dan in het echt
Lees ook:NL single: 12 dates per jaar à €66,-
Lees ook:Een kwart van de digi-lovers trouwt
Lees ook:Helft van werkende Nederlanders is weleens verliefd op collega
Lees ook:Boer Zoekt Vrouw: 9 van de 10x via internet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>