Hoger opgeleiden daten het meeste!

Single Nederland date wat af. Vooral bij de hogeropgeleide mannen en vrouwen is dit het geval.

Daarbij geven zij de voorkeur aan het internet, waardoor ze vaker een afspraak hebben.

Dé gespreksonderwerpen tijdens de eerste ontmoeting zijn ambities en carrière en voor de meerderheid is seks na afloop nog niet aan de orde……..

Dit blijkt uit onderzoek van datingsite Parship.

Slechts 1 op de 10 Nederlanders onderneemt actie om de ware te ontmoeten. Hierbij blijken internetdaten en sociale netwerken de belangrijkste manieren, vooral voor singles 30+ en hoger opgeleiden.

De laagdrempelige manier van contact leggen en het gericht kunnen zoeken naar gelijkgestemden zijn daarvoor de argumenten.

“Hoogopgeleide singles stellen hoge eisen aan hun toekomstige partner, wat duidelijk is terug te zien in hun manier van daten”, aldus Mathilda van Maaren, psycholoog. “Online daten is voor hen het ideale middel om in korte tijd veel mensen te ontmoeten en te screenen, wat meer controle en tijdswinst oplevert. Dit is ideaal in het drukbezette leven dat veel hoogopgeleiden hebben.”

En het wensenlijstje? De ideale partner heeft, volgens Nederlandse vrijgezellen: vooral humor (56%), karakter (41%) zorgzaamheid (35%) en intelligentie (34%). Voor de helft van de hoogopgeleiden is tevens werk en opleidingsniveau van groot belang. Geloof, inkomen en eventuele kinderwens worden als minder belangrijk ervaren.

De meeste Nederlanders gaan op de eerste afspraak het liefst wat drinken in een rustig café of op een terras. Hoger opgeleiden vinden ook een restaurant een goede optie. Gespreksonderwerpen die men tijdens de eerste date liever vermijdt zijn: seks, politiek en de exen.

Ambities, carrière en levensgeschiedenis zijn de favoriete thema’s. Over het algemeen is hoogopgeleid Nederland na de eerste date wat gereserveerder dan de rest: een afscheidskus op de wang (48%) is nog acceptabel, maar mond- of tongzoenen en/of seks zijn voor de meesten dan nog taboe.

Lees ook:Nederlandse singles daten vaker en meer
Lees ook:Smakelijk Daten voor 40-plussers
Lees ook:Valentijnsdag is weer van de vrijgezellen
Lees ook:Hoog opgeleiden gaan vaker vreemd dan lager opgeleiden
Lees ook:Speed-daten is helemaal niet speedy

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>