Hoog opgeleiden gaan vaker vreemd dan lager opgeleiden

Wij moeten hier thuis altijd erg lachen om de spotjes voor het daten voor hoger opgeleiden. U weet wel: met een streepje tussen de D’s.

Maar voordat je je daarvoor aanmeldt, zou ik toch nog maar eens goed achter de oren krabben: hoog opgeleide mannen en vrouwen plegen vaker overspel……..

Dit blijkt uit een enquête onder ruim 500 Nederlanders tussen 18 en 65 jaar door weekblad REVU, dat deze week als thema heeft ‘Seks, seks en nog eens seks’.

Bijna 20% van de ondervraagden bekende weleens vreemd te zijn gegaan. Op deze vraag antwoordden mannen en vrouwen vrijwel gelijk. Opvallend is het verschil in opleidingsniveau: van de laag opgeleiden is het slechts 10%, terwijl onder hoger opgeleiden het percentage overspeligen bijna een kwart is.

Volgens REVU is dit relatief laag. Uit een onderzoek van DUREX uit 2005 bleek namelijk nog dat 31% van de Nederlanders regelmatig vreemd ging. Dat heeft alles met de recessie van dit moment te maken. Om diezelfde reden geeft 1 op de 5 Nederlanders toe in een relatie te blijven ‘hangen’.

Voor mannen is de crisis iets vaker een reden om het niet uit te maken (22%) dan voor vrouwen (15%). Uit cijfers van het Scheidingscentrum Nederland blijkt dat in 2010 tevens een duidelijke daling in het aantal echtscheidingen zichtbaar was. Dat komt volgens directeur Geertje Roos voornamelijk door de slechte huizenmarkt. Maar inmiddels trekt de boel weer langzaam aan, zegt zij in het blad dat nu in de schappen ligt.

Lees ook:Mannen relaxen 4 uur meer per week dan vrouwen
Lees ook:Hoger opgeleiden daten het meeste!
Lees ook:Overspel Brazilië – Nederland: 1-1
Lees ook:Ga op vakantie met een caravan om jullie seksleven op te krikken!
Lees ook:Nederlanders scheiden veel te gemakkelijk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Hoog opgeleiden gaan vaker vreemd dan lager opgeleiden

  1. Pingback: Deze echtscheidingspiek in crisistijd vraagt om noodoplossingen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>