Te Hoge Verwachtingen

Heel vervelend: heel veel verwachten en dan erachter komen dat die verwachtingen niet uitkomen. Je bent niet realistisch geweest.

De kans is groot dat als je al een tijdje single bent, je inderdaad te hoge verwachtingen hebt. Hoe ouder je bent, hoe langer je geen relatie hebt, hoe langer het duurt totdat je de ‘ware’ ontmoet, hoe hoger de verwachtingen.

Als je geen jong blommetje meer bent dan weet je beter wat je wel en niet wilt in een relatie. Immers, je hebt er al een paar achter de rug en door schade en schande wordt men wijzer. Je weet misschien niet precies wat je wilt, maar je weet exact wat je niet wilt. En dat is minstens zo belangrijk. Je mag best iets verwachten van een partner toch?

Absoluut. Maar die verwachtingen kunnen omslaan in een blok aan je been, want verwachtingen zijn niet altijd realistisch. Als je een perfecte partner verwacht, dan krijg je die perfecte partner. In het begin van de relatie zijn de tekortkomingen van de ander perfect. Zijn of haar tekortkomingen passen perfect bij jou. Het kon niet beter. Die tekortkomingen zijn voor jou gemaakt! Maar dan trekt de roze mist van de verliefdheid op, en zit je ineens met een partner met tekortkomingen. Als je je verwachtingen op dat moment niet bijstelt heb je een groot probleem.

Verwacht ook niet dat de hoeveelheid seks aan het begin van de relatie, zo’n 7, 8, 9 keer per week, een voorbode is voor de rest van je relatie. Het minste wat je mag verwachten als de mist is opgetrokken en iedereen weer zijn eigen routine oppikt is dat de kwaliteit van je intieme relatie gewaarborgd blijft, niet zozeer de kwantiteit.

Wees in ieder geval realistisch in je verwachtingen. Dus verwacht niet dat hij op Johnny Depp lijkt én de humor heeft van Hans Teeuwen én net zo goed kan koken als Jamie Oliver én houdt van schoonmaken. Verwacht niet dat zij een vleesgeworden Aphrodite is die jou elk uur van de dag smst en mailt met hitsige berichtjes, die supergraag met jou samen porno kijkt, verstand heeft van auto’s en voetballen én een IQ heeft van 150.

Lees ook:Na de scheiding
Lees ook:Na het overspel…
Lees ook:Scharrel
Lees ook:Wil je een man? Wees onbereikbaar!
Lees ook:Vrouwen krijgen durende relatie minder zin in seks, mannen meer

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Te Hoge Verwachtingen

 1. Fred

  Leuk artikel, maar eigenlijk wel logisch. Het gras lijkt altijd groener bij de buren. Des groter het verlangen des te groter de illusie.

  Edwin Jonker
  http://www.vindeenpartner.nl

    /   Reply  / 
 2. Elise

  Hoe komen we dan van die illusie af?

    /   Reply  / 
 3. renzo

  tja, dit is erg vanzelfsprekend voor mannen… maar waarom dan niet voor vrouwen??
  Dat vrouwen het zo moeilijk kunnen accepteren dat hun verwachtingen van prinsen op het witte paard niet uitkomen, wijst op een beperkte emotionele intelligentie.

  Gelukkig zijn wij mannen doorgaans emotioneel VEEL verstandiger, wij hanteren het criterium in relaties: wat is haalbaar?
  \

    /   Reply  / 
 4. renzo

  elise, heel simpel, door films, en boeken enzo niet te geloven. waar die eindigen met een happy end, begint in het echte leven de liefde pas …

  En hoe meer?
  realistisch zijn, en oh ja, meer naar mannen kijken, en niet te veel met vriendinnen over de ware praten…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>