Platonisch daten

Op zoek naar affectie, warmte, vriendschap en liefde? Maar kan of wil je daarbij geen seksuele verwikkelingen? Platonic partners is een Britse datingsite die in deze behoefte voorziet………..

Deze site is opgericht door Susie King, een coach, die op het idee kwam toen een vriend van haar impotent bleek te zijn en daardoor zelfmoord wilde plegen. Hij wilde niet voor altijd alleen zijn, maar kon dus geen seksuele relaties aangaan.

King merkte het ook bij andere clienten van haar. Om wat voor reden dan ook wilden deze mensen geen seks meer, maar wel liefde en warmte. Dan moeten we denken aan mensen die aan de medicijnen zitten waardoor de libido wordt aangetast, mensen die telkens zware operaties ondergaan, vrouwen in de menopauze en diegenen die er simpelweg geen brood meer in zien.

Het werkt vrij simpel. Onder elk profiel staat een verkeerslicht dat aangeeft hoe ver je wilt gaan. Anderen weten dus precies wat ze met jou in huis halen. Rood betekent dat iemand geen seksueel contact wil. Oranje geeft aan dat men open staat voor kussen en knuffelen en groen betekent dat iemand alles wil doen waartoe hij of zij in staat is.

Een mooi initiatief. Of zoals King het omschrijft:

“Sex has come to represent success in our society. People think: ‘If he/she makes love to me, that means they love me’ and that’s not true – there’s so much more to relationships than that.”

Zie ook:

Nee hoor, het is een platonische relatie

Lees ook:Nee hoor, het is een platonische relatie!
Lees ook:Katholieken kunnen niet geloven dat Jezus een getrouwd man was
Lees ook:Een echte gouwe ouwe: de ‘All You Need Is Love’ – kerstspecial
Lees ook:De liefdestriangel
Lees ook:Ook Jezus Christus was een getrouwd man

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Platonisch daten

 1. Wichert

  Dit is weer een voordeel en niet alleen maar een kunstmatig voordeel van internet: op deze manier kan deze groep toch contact maken zonder dat ze zielig naar een café moeten gaan en maar hopen dat ze de juiste treffen. Alleen is het wel te hopen dat men genoegen neemt met het chatten per toetsenbord. Volgens mij kan het, als men geen genoegen neemt, dan alsnog leiden tot frustratie.

    /   Reply  / 
 2. Louis

  Heb je daar ervaring mee, Wichert?

    /   Reply  / 
 3. Wichert

  Nee, maar ik kan me voorstellen dat als ik in die categorie zou vallen er wel gebruik van zou willen maken en het niet zielig vind als je op die manier toch contact legt.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>