Er is een gaybyboom gaande in Tel Aviv

Two-men-and-a-babyBij tel Aviv denken de meeste mensen aan conflicten, aanslagen en veel gedoe. Maar de hoofdstad van Israel is een moderne metropool en net als San Francisco, Kopenhagen en Amsterdam een heuse homo-hotspot. Niet gek als je bedenkt dat alle omringende landen Arabisch zijn.

En dat nu heeft dit jaar voor een heuse babyboom gezorgd, die heel creatief gaybyboom genoemd wordt….

Daarover bericht NOS-correspondente Monique van Hoogstraten.

Steeds meer homokoppels verwekken een of meerdere kinderen bij een buitenlandse draagmoeder. In Israël is het gezinsleven in de traditie verankerd. Op de sabbat, vrijdagavond, is er de gezamenlijke maaltijd en het weekend staat sowieso in het teken van gezin en familie.

Draagmoederschap en eiceldonatie zijn er nog voor verboden. Die zijn alleen toegestaan voor gehuwde vrouwen met een medische indicatie, onder hele strenge voorwaarden. Dus trekken homokoppels naar de VS. Verschillende instanties faciliteren de zoektocht naar een draagmoeder. Prijzen liggen zo rond de €89.000,- tot €133.000,-, stukken duurder dan een aantal jaren gelden.

Daarbij speelt ook een rol dat de Israelische koppels graag een joods kind willen en dat is pas het geval als de moede dat is. In de VS wonen meer Joodse mensen dan in de Joodse staat zelf.

Lees ook:Verborgen camera: draagmoederschap is levendige handel in Nederland
Lees ook:Tikkie incest is OK
Lees ook:Rabbijnen-knokploeg ‘hielp’ orthodox Joodse vrouwen scheiden
Lees ook:Gynaecologen vrezen de IKEA-baby
Lees ook:Naast de BAM-moeders zijn er ook BAV-vaders

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>