Lange vrouwen hebben ook langere zwangerschappen en baby’s

Anne Geddes Wallpaper Baby 15De lichaamslengte van vrouwen is van invloed op het moment dat haar kinderen geboren worden.

Vrouwen die klein van stuk zijn hebben kortere zwangerschappen en kleinere baby’s en vice versa……

Dat blijkt uit een studie aan het March of Dimes Prematurity Research Center Ohio Collaborative 3485 vrouwen en hun baby’s, waarover is gepubliceerd in Plos Mecidine.

De lengte van de moeder, welke wordt bepaald door genetische factoren, is ook bepalend is voor het foetale milieu.

Via die weg beïnvloedt de lengte van de moeder de lengte van de zwangerschap en het risico op een vroeggeboorte. Het geboortegewicht en de geboortelengte worden daarentegen vooral bepaald door overgebrachte genen.

“Dat de lengte van de vrouw de zwangerschapsduur beïnvloedt, onafhankelijk van welke genen de moeder doorgeeft, is een belangrijke ontdekking. We verwachten dat er nog velen zullen volgen”, aldus Joe Leigh Simpson vicevoorzitter van het Research and Global Program.

De onderzoekers zien deze ontdekking als een klein puzzelstukje binnen het oplossen van de grote puzzel der vroeggeboortes. Wereldwijd zijn er jaarlijks 15 miljoen premature baby’s en meer dan een miljoen daarvan sterft. Maar ook zij die overleven hebben vaak hun leven lang te maken met gezondheidsproblemen.

Lees ook:Lange mensen zijn vaker intelligent dan kleine
Lees ook:Oude moeders worden ouder
Lees ook:‘Homoseksualiteit is bij mannen genetisch bepaald’
Lees ook:Holocaust- en andere trauma’s zijn erfelijk
Lees ook:Nederlandse mannen en vrouwen de langsten ter wereld

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>