Met een ontspannen lach ben je in een wip zwanger!

MUSIC-SEXStress is 1 van de grote boosdoeners op het gebied van de toenemende onvruchtbaarheid van de westerse mens.

Leefstijlfactoren, zoals bewegen, roken, alcoholgebruik, overgewicht en antioxidanten in de voeding hebben invloed op de hoeveelheid oxidatieve stress en daarmee de vruchtbaarheid van de man.

Bij vrouwen is de hoofdoorzaak van niet zwanger raken: stress.

Iedereen kent wel zo’n verhaal van een paar dat geen kinderen kon krijgen, kindjes adopteerden en toen ineens bleek de moeder in kwestie toch zwanger van een biologisch kind.

Stress weg en dus extra vruchtbaar. Andersom geldt hetzelfde. In tijden van spanning is het dubbel zo moeilijk zwanger worden voor vrouwen.

Hoge doses van het stresshormoon cortisol maken dat er moeilijk een bevruchting kan plaatsvinden, blijkt uit onderzoek van de Ohio State University, waarover is gepubliceerd op de website van Human Reproduction.

Dr. Courtney Denning-Johnson Lynch, 1 van de auteurs van de studie adviseert haar patienties dan ook om aan ontspannende technieken te werken, zoals yoga en meditatie.

Co-auteur Germaine Buck Louis, van de Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and HumanDevelopment in Rockville: “Het wegnemen van de stessfactoren voor het moment dat paren een kind willen verwekken, verkort de tijd voor een succesvolle bevruchting aanzienlijk.”

De onderzoeksters wijzen er met klem op dat stress niet de enige oorzaak is van het niet zwanger worden binnen 1 jaar, maar dat het wel de belangrijkste booosdoener is.

De Israëlische gyneacoloog Professor Shevach Friedler toonde een aantal jaren geleden al aan dat vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling kregen en entertainment kregen van een ‘cliniclown’ sneller zwanger waren dan de rest. Ook muziek draagt hier aan bij.

Lees ook:Arnold Schwarzenegger & Brigitte Nielsen waren een paar
Lees ook:Mannen met een postnatale depressie
Lees ook:‘Wij zijn zwanger’ klopt toch een beetje
Lees ook:In jeugd misbruikte moeders baren vaker autistisch kind
Lees ook:Met een cliniclown ben je in een wip zwanger!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Met een ontspannen lach ben je in een wip zwanger!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>