‘Een verplicht nummertje op z’n tijd kan heus geen kwaad’

JustDoItNike“In onze politiek correcte maatschappij kun je niet zeggen dat je seks hebt alleen om je partner te plezieren. We zeggen allemaal weleens ‘doe nooit iets wat je niet wilt’, maar laten we eerlijk zijn: wie in een langdurge, monogame relatie zit, moet accepteren dat je soms seks hebt tegen zin…………”

Het argument hiervoor is dat je je partner graag blij ziet, waarde hecht aan de band en hem of haar seksueel gelukkig wil maken en dat geldt dan over en weer, aldus Tracey Cox.

De relatietherapeute duidt het begrip nader. “Onder ‘duty sex’ verstaan we niet: ja zeggen, met je ogen rollen, je lippen op elkaar persen en er als een dood dier bijliggen met een stiekeme blik op je horloge. De daad hoort nog altijd met de nodige elegantie te gebeuren, anders is het zinloos.”

De therapeute ziet de problemen van de huidige tijd onder ogen en weet dat er veel stellen zijn die al als broer en zus leven. “Het punt is dat je die stoute blik in de ogen van je partner ogen wel ziet en even tegen de natuur ingaat door zijn of haar wensen in te willigen. Die lustige ogen doven namelijk vanzelf uit als ze altijd maar genegeerd worden.”

Tracey wijst op de huwelijks beloften. “We beloven om elkaar lief te hebben, te eren en te bevredigen en om samen oud te worden, dus tegemoetkomen aan elkaars lusten hoort daar ook bij.”

Lust is dus niet de enige drijfveer voor seks. Liefde, gulheid, rechtvaardigheidsgevoel en de wil om elkaar gelukkig te maken, zijn dat ook.

Wie echter alleen nog maar verplichte nummertjes kent, heeft een probleem. Uit studies blijkt dat paren die hun seksleven als zeer bevredigend zien, het ongeveer een kwart van de tijd doen om hun partner te plezieren, en niet zozeer zichzelf.

Lees ook:Vrouwen vinden gewone mannen met ‘de George Clooney blik’ griezels
Lees ook:Hoort seks bij de kennismaking?
Lees ook:Sommige dingen van je partner moet je niet willen weten…..
Lees ook:Fatale blik
Lees ook:Beter ‘ik hou van jou’ dan dirty talk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>