Hoort seks bij de kennismaking?

Voor velen misschien een vraag van belang, voor anderen een logisch iets. Natuurlijk heb je seks met iemand voordat jullie besluiten een serieuze relatie aan te gaan. Dat hoort bij de kennismaking. Hoe weet je nu of iemand bij je past, als jullie tussen de lakens totaal niet klikken?Nee, zeggen weer anderen. Seks voor het huwelijk daar doen we niet aan. Pas als je volledig voor iemand hebt gekozen, dan pas komt de seks, dat is bijzonder en speciaal en dan weet je zeker dat jullie alleen voor elkaar gaan. Dan is het net of je een kadootje uitpakt.

Maar wat nu als dat kadootje niet bevalt? Als je denkt: mmm, ik wilde dit kado altijd heel graag, maar nu ik het heb, valt het best wel tegen. Ruilen kan niet meer. Vluchten kan niet meer. Dus je blijft hoop houden, maar het kadootje is in bed lang niet zo’n leuk speeltje als verwacht.

Het komt voor dat het op alle fronten vreselijk goed klikt, maar op seksueel gebied niet. Het kan ook andersom. Dat het op seksueel gebied heel erg klikt, maar op andere gebieden helemaal niet. Dan hebben jullie elkaar na de seks niets meer te vertellen en vallen er pijnlijke stiltes. Gelukkig hebben jullie nog seks en genoeg energie. Dat zal de boel weer laten opklaren.

Het is altijd fijn om te weten wat je in huis hebt toch? Je koopt toch ook geen auto zonder er in gereden te hebben en onder de motorkap te hebben gekeken? En als er iets aan mankeert zeg je al snel: hij ziet er nog prachtig uit, maar er is een mankement en daarom koop ik hem liever niet.

Dus waarom doen we dat wel in relaties? Je hoeft heus niet meteen de auto in te springen als je hem langs de weg te koop ziet staan. Je mag best even wachten en goed kijken. Denk erover na. Maar test hem wel voordat je een langdurige koop aangaat. En soms zijn een paar extra rijlessen ook fijn.

Lees ook:Seks met de ex blijft fascinerend
Lees ook:Seks met condooms saai? Nee joh!
Lees ook:Na de scheiding
Lees ook:Vreemdgaan dilemma
Lees ook:Vrouwen snappen beter wat een relatie inhoudt dan mannen

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hoort seks bij de kennismaking?

  1. Jimmy

    Het is toch ook maar wat je nastreeft: als je geen sex wilt voor het huwelijk en je daar prettig bij voelt dan is er toch geen probleem. Ook kan ik me voorstellen dat je alleen sex echt belangrijk vindt of alleen een goed gesprek. Ik denk dat je pas in de problemen komt als je niet precies weet wat je zoekt in een relatie of dat de ander iets anders zoekt dan jij zoekt. Als je beide genoeg hebt aan een lekker cognacje voor het slapen gaan dan is daar toch niks mis mee: lekker je pyjama aan en nog wat lezen en dan goodnight!

      /   Reply  / 
  2. pffff

    Waar gaat het over,
    lekker doen waar je zin in hebt, dan blijf je kleven aan de partner die er hetzelfde over denkt: klaar. Werkt altijd, van puriteins tot uberslet

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>