Gelijk met huwelijksakte ook een scheidingsconvenant tekenen

ScheidenABNAMROIn Groot Brittannië willen ze het hoge aantal vechtscheidingen tegen gaan door stellen een voorhuwelijkscontract te laten sluiten waarin ze afspraken maken over een eventuele scheiding, het nahuwelijk dus.

Op dit moment bestaan deze aktes al wel, maar is er nog geen wetgeving over……

Bedoeling is de financiële gevolgen van een scheiding inzichtelijker te maken, legt commissievoorzitster Elizabeth Cooke uit.

De onafhankelijke commissie die voor de Britse regering wettelijke hervormingen opstelt, beveelt aan dit contract wel verplicht te maken zodat een getrouwd of wettelijk samenwonend koppel de financiën zo goed mogelijk onder controle heeft indien het tot een breuk komt.

“We denken dat getrouwde en samenwonende stellen in geval van scheiding hun eigen financiële afspraken moeten kunnen maken, zonder hun financiële verantwoordelijkheden t.o.v. hun partner of kinderen te laten vallen. De maatregelen die we voorstellen, helpen paren hun verantwoordelijkheden goed te begrijpen en, indien nodig, financieel zelfstandig te zijn”, verduidelijkt Cooke.

Advocaten familierecht reageren positief op de voorstellen van de commissie. Het zou veel conflicten en hoge kosten als gevolg van een langdurige scheiding namelijk inperken.

Lees ook:Huwelijken sneuvelen door gebrek aan duidelijkheid
Lees ook:Verplicht ouderschapsplan na scheiding
Lees ook:Gescheiden vrouwen praten niet over pensioen: wel doen!
Lees ook:De Bindingsangst TopTien
Lees ook:De pendel-kalender voor kinderen van gescheiden ouders

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>