Kinderen opgevoed door 2 ouders zijn intelligenter

FamilyScooterHuisje, boompje, beestje. Een heleboel mensen vinden het burgerlijk, maar voor kinderen is het om op te groeien het veilgste en beste.

Eerder al werd aangetoond dat echtscheidingen de schoolresultaten negatief beïnvloeden.

Nu is aangetoond dat kinderen die door 2 ouders opgevoed worden, later intelligenter zijn dan kids uit 1-oudergezinnen……

Wetenschappers van het Hotchkiss Brain Institute (HBI) aan de universiteit van Calgary in Canada voerden een experiment uit op muizen door gezinnen van 1 en 2 ouders te creëren en volgden de ontwikkeling van de hersencellen vanaf de geboorte tot aan de adolescentie.

Daaruit blijkt dat volwassen muizen met het hoogste aantal hersencellen degene waren die door 2 ouders waren opgevoed. Deze kregen als baby’s meer aandacht en verzorging, omdat beiden hun kinderen likten en verzorgden. Hierdoor hadden ze minder vaak een trauma in hun jonge jaren, wat een grote invloed heeft op hoe de hersenen zich ontwikkelen op latere leeftijd.

De voordelen hiervan zijn wel afhankelijk van het geslacht. Jongens produceren met 2 ouders namelijk nog meer grijze hersencellen dan meisjes. Die laatsten maken dan weer meer witte hersencellen aan, met een betere motorische coördinatie tot gevolg. De kinderen uit 2-oudergezinnen gedragen zich ook socialer dan die uit 1-oudergezinnen.

Professor Weiss: “Vroege ondersteuning heeft lang een positieve impact op hersenfuncties van volwassenen. Een kind opgevoed door beide ouders geeft deze positieve invloed ook weer door aan zijn eigen nageslacht.”

Hoewel dit experiment bij muizen werd uitgevoerd, zijn dezelfde principes van toepassing op mensen, volgens de onderzoekers. Ook bij mensen beïnvloeden gebeurtenissen tijdens de eerste levensjaren het hele latere leven.

Lees ook:Hekel aan spruitjes is erfelijk
Lees ook:Kinderen van gescheiden ouders houden meer moeite met relaties
Lees ook:Ringvinger verraadt ‘s mans libido (en nog veel meer)
Lees ook:Sperma van onvruchtbare mannen krijgt hulp van muizen
Lees ook:Co-ouderschap het vaakst bij hoogopgeleide dubbele inkomens

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>