Een relatie op het platteland houdt langer stand

De mogelijkheden om potentiële partners in het echt tegen te komen in de stad zijn groter dan die op het platteland.

Maar voor een gelukkig huwelijk kun je beter buitenaf gaan wonen……

Mensen die op het platteland leven hebben veel meer kans de ware tegen het lijf te komen dan wie in de stad woont, dat blijkt uit recent onderzoek. Althans in Groot Brittannië. 2000 volwassen3n werd gevraagd naar het (on-)geluk in hun liefdesleven door het TV-kanaal Really

77% van de provincialen hebben hun soulmate gevonden. In de stad geldt dit slechts voor 48%.

De relaties van mensen die ‘buiten’ wonen duren ook dubbel zo lang. 61% van hen heeft al meer dan 10 jaar een relatie, dit in vergelijking met 21% van de stadsbewoners. De helft van de plattelanders zegt dagelijks ‘Ik hou van jou’. In de stad wordt dit veel minder gezegd.

De onderzoekers denken dat een relatie in de provincie meer kans heeft de tand des tijds te doorstaan, omdat deze mensen trouwer zijn en meer tijd hebben voor elkaar. Daar brengen stellen gemiddeld 6 nachten per week met elkaar door, 2 meer dan stadsbewoners. Slechts 1 op de 10 had zijn partner bedrogen, in de stad was dit het dubbele.

Dit heeft, behalve met meer verleidingen in de steden, ook te maken met de tevredenheid over het seksleven. Dorpse mensen hebben 3x zo vaak pret in bed. 38% van de stadse lui is namelijk ‘s avonds te moe of te gesstresst om te vrijen.

De stad is ook nog eens duurder. Een date kost er gemiddeld €80,- , in vergelijking met €38,- op een dorp. Stedelingen hechten ook meer belang aan het feit dat hun partner welgesteld is. Eenderde wil een rijke geliefde, dat is 3x meer dan de dorpelingen wensen.

Lifecoach Jenni Trent Hughes: “Een leven in de natuur maakt ons kalmer en meer ontspannen, dit uit zich in onze relaties. Dit in combinatie met de frisse lucht en samen onder een dekentje kruipen op de sofa om je warm te houden blijkt het perfecte afrodisiacum te zijn.”

Een betere aanbeveling om je op te geven voor ‘Boer Zoekt Vrouw’ is er m.i. niet!

Lees ook:Voor een gelukkig huwelijk moet je in de provincie zijn
Lees ook:Boeren gaan vreemd bij het leven
Lees ook:Zeeuws Vlaanderen zit tjokvol kandidaten voor ‘Boer Zoekt Vrouw’
Lees ook:Stadse single vrouwen moeten knokken voor seks
Lees ook:In de stad kom je beter aan de man dan op een dorp

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>