Vroeg rijp, vroeg rot

Ik vond het altijd een gruwelijke uitdrukking: ‘Vroeg rijp, vroeg rot’.

Die werd vroeger gebezigd om meisjes maar zo lang mogelijk maagdelijk te houden.

Er zit een kern van waarheid in.

Vrouwen die als jonge tieners al hun maagdelijkheid verloren, lopen een verhoogd risico binnen een aantal jaren na de huwelijksdag alweer gescheiden te zijn.

In het bijzonder vrouwen bij wie hun ‘eerste keer’ destijds niet van harte ging……………….

Dat toont een nieuw onderzoek van de universiteit van Iowa onder 3793 getrouwde en gescheiden vrouwen aan, waarover gepubliceerd is in het ‘Journal of Marriage and Family’.

Meiden die voor hun 18e ontmaagd zijn, hebben 31% kans om binnen 5 jaar te scheiden en 47% kans om binnen 10 jaar hun huwelijk te zien sneuvelen.

Ter vergelijking: van de jonge vrouwen die na hun 18e voor de 1e maal seks hadden, heeft 15% kans binnen 5 jaar niet meer getrouwd te zijn en 27% binnen 10 jaar.

Het verband met jong scheiden werd niet gevonden bij vrouwen die er zelf voor kozen om voor hun 18e seks te hebben. Wel bij hen die hun maagdelijkheid verloren voor hun 16e, ook al was dat zelf gekozen.

De onderzoekers concluderen dat niet zuiver en alleen het hebben van seks vroeg in een meisjesleven tot een vroege scheiding leidt. Wel als er nog andere factoren meespelen zoals gedwongen seks, tienerzwangerschappen, buitenechtelijke kinderen en/of een groot aantal sekspartners.

Lees ook:Je eerste liefde en eerste seks zijn cruciaal voor je latere leven
Lees ook:Trouw niet voor je 30 bent!
Lees ook:Scheiden schaadt kinderen niet (?!)
Lees ook:Kinderen van gescheiden ouders houden meer moeite met relaties
Lees ook:Ruzie thuis is voor kinderen erger dan gescheiden ouders

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>