Gescheiden vrouwen die zuipen als kerels

Uit veel onderzoeken kwam al naar voren dat een officieel huwelijk goed is voor den mensch. Zelfs nog beter dan samenwonen of een andere relatievorm.

Getrouwde mensen zijn vrolijker, gezonder en hebben een langere levensverwachting.

1 langlopend huwelijk blijkt het allergezondst.

Want scheiden doet echt lijden en dat draagt niet bij aan het welzijn.

Ook niet als er daarna opnieuw getrouwd wordt. Al beperkt dat wel de schade.

Dat mannen en vrouwen scheidingsleed op verschillende manieren verwerken, wisten we al.

Qua drankgelag was het idee dat het de verlaten man is die naar de fles grijpt. Het blijkt echter dat ook veel gescheiden vrouwen zuipen als kerels……….

Het is 1 van de uitkomsten van een grootschalig onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie onder 35.000 mannen en vrouwen in 15 landen.

Mannen raken eerder in een depressie na een echtscheiding, waarbij ook regelmatig een drankprobleem kan ontstaan. Voor vrouwen is het echter nog veel schadelijker om langdurig teveel alcohol te nuttigen dan voor mannen.

Vrouwen wegen minder en hebben minder lichaamsvocht. 50% ten opzichte van 60% bij mannen. Bij drankinname wordt eenzelfde hoeveelheid alcohol bij mannen dus verdeeld over meer lichaamsgewicht en verhoudingsgewijs ook nog eens over meer lichaamsvocht.

Een vrouw breekt tevens minder alcohol af in de maag, omdat zij in vergelijking tot de man minder van het alcohol-afbrekend enzym alcoholdehydrogenase heeft. Hierdoor komt bij vrouwen meer alcohol vanuit de maag direct in het bloed terecht.

Het huwelijk werkt vooral bij vrouwen als buffer tegen drank- en drugsverslavingen. Volgens onderzoeksleidster Kate Scott, klinisch psycholoog aan de universiteit van Otago in Nieuw-Zeeland, omdat zij meestal de kinderen verzorgen en dus meer verantwoording op hun schouders voelen qua voorbeeldfunctie. “Vroeger dacht men dat alleen mannen mentaal voordeel hadden bij een huwelijk, maar het effect speelt dus ook bij vrouwen”, vertelt Kate Scott.

Als er drank- of drugsproblemen zijn binnen het huwelijk, betreft dit meestal de man. Voor vrouwen is dat vaak een reden tot echtscheiding.Maar gescheiden vrouwen komen emotioneel, financieel en rechtspositioneel regelmatig een tijdje in een moeilijk parket en dat wordt de roes van de drank ook een optie. Het verschil tussen een relatiebreuk of het overlijden van de partner is niet eens zo groot.

Illustratie: een campagne van de Drugs & Alcohol Service For London, die zich richt op alcoholisme onder vrouwen. “Als je drinkt als een kerel, ga je er op den duur ook uitzien als een kerel”, is de boodschap.

Lees ook:Getrouwde vrouwen raken vaker aan de drank, getrouwde mannen juist niet
Lees ook:De gescheiden vrouw: armer, maar gelukkiger dan voorheen
Lees ook:Gemiddeld broedt iemand 2 jaar op een scheiding, voor hij/zij echt gaat
Lees ook:Een vrouw die een man ‘onder de tafel drinkt’ is nooit best
Lees ook:Vrouwen zetten vaker stap tot echt(-)scheiden dan mannen

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Gescheiden vrouwen die zuipen als kerels

  1. boxershort

    Hou wel van een vrouwtje dat met mij lekker meedrinkt. Gaat ze tenminste niet zeiken dat ik naar huis moet komen.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Vrouwen-kater is heftiger dan mannen-kater | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>