Het is 5 jaar bijkomen na scheiding of dood van partner

rouwHet aandeel gelukkige en tevreden mensen onder degenen die net gescheiden zijn of een partner hebben verloren, is uiteraard lager dan gemiddeld.

Toch blijkt het aandeel gelukkigen onder mensen die minstens 5 jaar geleden verweduwden, scheidden of trouwden, weer dicht bij het gemiddelde te liggen……………

Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

In 2009 waren ongeveer 9 op de 10 Nederlanders van 20 jaar en ouder gelukkig of tevreden met hun leven. Onder mensen die kort daarvoor hun partner verloren ligt dit aandeel beduidend lager. Van hen is 70% tevreden of gelukkig. Bij verweduwden van wie de partner 5 of meer jaar terug overleed, ligt dit op bijna 85%.

Datzelfde beeld geldt ook voor mensen die een scheiding meemaken. Het duurt dus al snel 5 jaar voordat het aandeel verweduwden en gescheiden mensen dat tevreden of gelukkig is, weer op het gemiddelde niveau van de hele bevolking zit. Vrouwen hebben daar overigens meer tijd voor nodig dan mannen.

Het percentage gelukkigen onder getrouwde mensen is het grootst in het jaar na de trouwdag: namelijk 95%. Daarna neemt dat geleidelijk af tot uiteindelijk het niveau van mensen die geen verandering in burgerlijke staat hebben meegemaakt. Dat geldt voor mensen die al 5 jaar getrouwd zijn.

Het algemene beeld is dus dat de meeste mensen zich in de loop van de tijd aanpassen aan de omstandigheden en vaak weer net zo tevreden en gelukkig worden als voorheen.

Lees ook:Hoogopgeleiden rond de 45 jaar met partner en kids zijn het allergelukkigst!
Lees ook:Vrouwen + Auto’s = zuinige combinatie
Lees ook:Nederlandse mannen vaker obesitas dan de vrouwen
Lees ook:50-plussers: een partner is goed voor u!
Lees ook:Mannen overschatten hun aandeel in het huishouden schromelijk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Het is 5 jaar bijkomen na scheiding of dood van partner

  1. Pingback: Gescheiden vrouwen die zuipen als kerels | Relatie

  2. Pingback: Na een echtscheiding word je nooit meer zo gelukkig als je was | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>