Marten & Oopjen: de Kim Kardashian & Kanye West van de Gouden Eeuw

kim-kardashian-kanye-west-met-galaDe 2 Rembrandt-schilderijen die Nederland en Frankrijk begin dit jaar samen voor 160 miljoen euro aankochten, zijn sinds gisteren voor het eerst in het Rijksmuseum te zien. De portretten Marten & Oopjen zullen 3 maanden te bezichtigen zijn, waarna ze worden gerestaureerd.

De schilderijen werden overgenomen van de familie De Rothschild, nadat Nederland en Frankrijk daarover een verdrag sloten. De werken uit 1634, waarop de jong gehuwden Amsterdamse rijken Marten Soolmans & Oopjen Coppit te zien zijn, waren bijna 400 jaar privébezit.

Het stel wordt gekscherend ook wel ‘de Kim Kardashian & Kanye West van de Gouden Eeuw’ genoemd.

De komst van Marten en Oopjen naar Nederland was voor Koefnoen de perfecte aanleiding om de spot te drijven met de twee beroemdheden uit de Gouden Eeuw. De beelden zijn een jaar geleden opgenomen, maar het satirische tv-programma publiceerde de video dit weekend op Facebook.

Te zien is dat het huwelijk tussen Marten & Oopjen niet over rozen gaat. “Ik weiger het om nog langer naast deze praalhans te hangen,” aldus Oopjen. “Ik ben die cracelé-snuit na 400 jaar zat”, aldus Marten.

Lees ook:Madame Tussauds plukt Brangelina alvast uit elkaar
Lees ook:Kinderen verneuken je huwelijk
Lees ook:Nicolette Kluijver zoekt naakte vrouwelijke daters voor ‘Adam Zkt. Eva’
Lees ook:Jeannet is weg bij Boer Aad, pschychopaat
Lees ook:Gouden Kooi-huwelijk Huub & Claire aan diggelen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>