Lange afstands-relaties zijn juist sterke verbintenissen!

long-distance-skype-relationship-couple-sexyScoor deze zomer maar gerust die Griekse hoteleigenaar of die fraaie Braziliaanse reisagente.

Lange afstands-relaties zijn in dit derde milennium met z’n vele telecommunicatie juist zeer sterke verbintenissen…….

Zo blijkt uit onderzoek van de City University of Hong Kong en de Cornell University, waarover is gepubliceerd in het Journal of Communication.

Ze vonden dat lange afstandsrelaties vaak leiden tot een sterkere band met meer constante en diepe communicatie dan een ‘normale’ relatie.

Voor het onderzoek werd aan datende stellen die ver van elkaar en dicht bij elkaar woonden gevraagd hoeveel contact ze dagelijks hadden via verschillende media: direct contact, over de telefoon, videochat, sms’en, chatten en e-mailen.

Daarbij hielden de stellen bij wat ze over zichzelf verteld hadden en in hoe verre ze intimiteit ervaarden.

Bij de lange afstandkoppels vonden de onderzoekers een sterkere band. Ze denken dat dit komt doordat deze stellen zich zelf meer openstellen en het gedrag van de partner idealiseren.

“Onze cultuur benadrukt het belang van lichamelijk bij elkaar zijn en veel direct contact in een relatie”, aldus onderzoeker Crystal Jiang.

“Een lange afstandsrelatie valt niet binnen dit beeld. Maar mensen hoeven echt niet zo pessimistisch te doen over liefde op afstand. Want de zogenaamde ‘latters’ doen harder hun best in het communiceren van hun gevoelens en deze inspanningen betalen zich ruimschoots terug.”

Lees ook:Digitale vrienden bestaan niet!
Lees ook:Seks uitstellen zorgt voor een betere en hetere relatie!
Lees ook:Amicaal scheiden schaadt de kinderen ook
Lees ook:Verkering uit? Ontvrienden die hap op Facebook!
Lees ook:Testosteronbommen hebben slechte relaties

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>