Seks uitstellen zorgt voor een betere en hetere relatie!

Er zijn stellen die elkaar tegenkomen, dezelfde avond nog het bed delen en vanaf dat moment samenwonen.

Immers: wachten met seks, elkaar eerst beter leren kennen, vlinders voelen en stapje voor stapje gaan is toch iets van voor de oorlog?

Mis! Hoe langer nieuwe stellen de seks uitstellen, hoe gelukkiger ze op den duur zijn in hun relatie…….

Dat bleek uit nderzoek onder 600 getrouwde en samenwonende paren door de New Yorkse universiteit van Cornell.

De deelnemers vulden een vragenlijst in over de ernst van hun relatie, hun emotionele band, hun communicatie, hoe vaak ze ruzie hebben en hoe tevreden ze zijn over hun seksleven. Ook vertelden ze hoe lang ze gewacht hadden om met elkaar het bed te delen en gaven ze openheid in hun financiën.

Ongeveer eenderde van de mannen en de vrouwen had al binnen een maand na hun eerste date seks, 28% wachtte hier minstens een half jaar mee.

Degenen die lang wachtten om seks te hebben waren gelukkiger op de lange termijn. Vooral de vrouwen voelden zich dan veel beter in hun relatie. Wie seks minstens een half jaar had uitgesteld, scoorde hoger in elke categorie vergeleken met degenen die al meteen intiem werden. Zelfs het seksleven van de ‘uitstellers’ was beter.

Voorts bleek dat dames gelukkiger worden van een huwelijk dan van samenwonen. Dit verband was zwakker bij mannen, maar degenen die langer hadden gewacht met hun eerste echte seks, hadden veel minder ruzie met hun vrouw.

De onderzoekers leggen dat als volgt uit:

“Een sterk seksueel verlangen kan de visie op andere elementen van een gezonde relatie verstoren, zoals toewijding, wederzijds begrip of een gedeeld waardenpatroon. Door seks uit te stellen kunnen paren elkaar beter leren kennen en ontdekken hoe goed ze wel of niet bij elkaar passen. Zonder zo’n ‘baltzperiode’ kunnen mensen niet objectief oordelen, waardoor mensen vaak een lange relatie aangaan waarin ze niet gelukkig zijn. De periode voor het huwelijk zonder seks is een tijd waarin men verkent en beslissingen neemt. Partners onderzoeken of ze bij elkaar passen, gaan verbintenissen aan en bouwen de intimiteit langzaam op. Wanneer mensen direct ook in een seksuele relatie stappen, gaan ze er sneller echt in, zonder na te denken over zaken die ook moeten matchen.”

Samengevat: Goede seks wordt heel vaak verward met liefde, sommige stellen negeren hierdoor belangrijke problemen in hun relatie die op lange termijn wel degelijk gaan opspelen. Het is bijna een wetenschappelijk onderbouwd pleidooi om de verloving weer in te stellen en als maagd c.q. knaap voor het altaar te staan.

Lees ook:Hoe heter, hoe beter: geen seks tijdens de datingfase!
Lees ook:Ruzie thuis is voor kinderen erger dan gescheiden ouders
Lees ook:Vrouwen die niet flippen bij echtelijke ruzies maken relatie stabiel
Lees ook:Dit is de ideale relatie volgens wetenschappers
Lees ook:Stellen die niet direct aan seks begonnen, blijven langer gelukkig

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Seks uitstellen zorgt voor een betere en hetere relatie!

  1. Pingback: Hoe heter, hoe beter: niet neuken tijdens de datingfase! | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>