Met veel sociale media communiceer je je relatie naar de knoppen

Er gaat niks boven echt. Dat blijkt ook zo te zijn voor het contact van geliefden.

Elkaar in de ogen kunnen kijken, de gelaatsuitdrukking zien en ook mekaars bodylanguage: je mist het allemaal bij bellen, sms’en, mailen, whatsappen enzovoorts.

Bij stellen die contact houden en communiceren via sociale media is er dan ook vaker sprake van een onbevredigende relatie……..

Dat blijkt uit een studie van de Oxford University onder 3500 paren die sociale media gebruikten om te communiceren. Dat waren o.a. berichten op Facebook, e-mails, sms’en, tweets en chats.

Het blijkt dat stellen die meer dan 5 verschillende kanalen gebruikten om te communiceren met hun geliefde, was er tegelijkertijd sprake van ruim eenderde mindere tevredenheid met de relatie.

Volgens onderzoeksleider dr. Bernie Hogan ontstaat dit door de stress en de tijdsdruk die gepaard gaan met het onderhouden van die verschillende communicatiemiddelen.

“Die zijn geweldig als je ze met mate gebruikt, maar meer is niet noodzakelijk beter. We moeten af van het idee dat meer communiceren met meer media een goede zaak is. Het is belangrijk om beschikbaar te zijn, maar het moet je leven niet overheersen.”

Uit eerder onderzoek bleek zelfs dat paren zelfs via gsm en computer binnen hetzelfde huis communiceren.

Lees ook:Social Media vormen de belangrijkste reden tot relatiebreuken
Lees ook:Facebook, Skype, Twitter en WhatsApp kraken huwelijken
Lees ook:Facebookers & Twitteraars zijn de kuddeschapen van de maatschappij
Lees ook:Online dumpen: lekker makkelijk!
Lees ook:Lange afstands-relaties zijn juist sterke verbintenissen!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>