Voorkom een relatie-dip in de winter door buitenlucht, eiwitten en seks

De steeds kortere dagen, het koude en natte maakt een groot aantal mensen triester.

Ook zijn er die als een berg opzien tegen alle december-feestdagen.

Het tekort aan UV-licht en daarmee gepaard gaande aanmaak van vitamine D, begint meestal pas aan het eind van de winter te nekken.

Zo eind januari en februari zijn mensen vaak op hun dieptepunt: moe, moeite om ’s ochtends uit bed te komen, gebrek aan levenslust en minder productief.

Zowel mannen als vrouwen snauwen elkaar meer af tijdens de winter. Dit is deels te verklaren doordat we vaker in een kleine ruimte zitten met weinig opties voor activiteiten.

Maar ook de naderende feestdagen kunnen meer druk op de relatie leggen. Door sommigen niet voor niets de vreetdagen of de vreesdagen genoemd………..

Het verplichte bezoek aan schoonouders, het teveel geld uitgeven aan kerstcadeaus en de taakverdeling rond kerst kunnen leiden tot ruzies. Ook het drankgebruik tijdens de feestdagen en het gebrek aan tijd voor elkaar en de kinderen kunnen ervoor zorgen dat de emoties hoog oplopen, aldus meldt HealthyLives vandaag.

1. Naar buiten!
Probeer er een gewoonte van te maken om zo vaak mogelijk naar buiten te gaan zodat je serotonineniveau, een stof die je humeur beïnvloedt en vitamine D op peil blijven.

2. Eiwitrijke voeding
In de winter hebben we van nature de neiging om veel koolhydraten en alcohol te nemen om zo ons humeur een boost te geven. Het is een manier van ons lichaam om het gebrek aan zonlicht te compenseren. Maar door steeds al die extra calorieën te nemen, voel je je op de lange termijn vaak schuldig. De oplossing is om voeding te eten die rijk is aan proteïne en die de productie van serotonine stimuleren, zoals mager vlees, vis, kaas en eieren. Van vlees eten krijg je het warm, dus eigenlijk zijn die zomer BBQ’s onzin, maar moet je dat vooral vanaf nu doen.

3. Meer seks
In de winter hebben we vaak wat meer vet, waardoor we ons wat minder sexy kunnen voelen. Ook hebben we een verhoogd melatonineniveau, waardoor we eerder aan slapen denken dan aan seks. Zonde, want wanneer je in een vaste relatie regelmatig seks hebt, geeft dit niet alleen je relatie een boost, maar vergroot het ook je zelfvertrouwen. Voor die intimiteit mag je best je een beetje moeite doen. Verruil je comfortabele kleding eens voor iets spannends. Zo laat je de ander zien dat je nog steeds aantrekkelijk voor diegene wilt zijn en geef je een mooi voorzetje voor die speciale avond voor jullie twee.

4. Wees lief voor je lief
Elkaar voor lief nemen is dodelijk voor elke relatie. Verdiep je in plaats daarvan weer in elkaar. Maak bijvoorbeeld eens een wandeling door de prachtig besneeuwde bossen en praat. Leuke dingen doen en mooie gezamenlijke herinneringen maken, versterkt jullie band.Voorwaarde is wel dat jullie de activiteit allebei leuk vinden.

Lees ook:Gebrek aan seks en spontaniteit maakt dat 60% ongelukkig is in relatie
Lees ook:Na 3 1/2 jaar relatie komen de scheten, de stoppels en het joggingpak
Lees ook:Na de scheiding
Lees ook:Vrouwen snappen beter wat een relatie inhoudt dan mannen
Lees ook:Partners in relatie verkiezen intimiteiten boven seks

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>