Mannen van nu versieren (hun) vrouwen niet meer met juwelen

Vroeger was het een manier van mannen om de wereld te tonen dat het ze goed ging: ze overlaadden hun vrouwen met juwelen en hoe meer zij er als een kerstboom uitzag, hoe beter dat was voor zijn imago.

Heren: heeft u zich ooit afgevraagd waar de uitdrukking een vrouw versieren vandaan gekomen is?

Dat vrouwen graag glimmers ontvangen, heeft ook te maken met de historie. In vroeger tijden mochten ze namelijk als de relatie verbroken werd alles wat om en aan hun lichaam zat meenemen. Hoe meer geld dat waard was, des te beter zij in staat was om weer een toekomst op te bouwen.

Vrouwen zijn nog steeds dol op mooie sieraden, maar mannen van tegenwoordig zijn niet zo vrijgevig meer op dat gebied. Het schijnt geen krenterigheid te zijn van de heren, maar ze snappen gewoonweg niet dat/wat vrouwen nou willen…………

Zo bevestigt ons een enquête onder 2000 Britse mannen.

1 op de 5 geeft toe dat ze hun partner nog nooit een sieraad hebben gegeven. Verder blijkt dat 65% van de vrouwen het laatste jaar geen juwelen kreeg, terwijl 44% wel hoopt zoiets binnen afzienbare tijd te krijgen.

Volgens de ondervraagde mannen ligt de hoofdreden in de moeilijk te begrijpen smaak van hun vrouw. Ze weten niet wat zij nou echt wil en ze zijn bang iets te kopen waar vrouwlief niet blij van wordt.

Verder geeft 1 op de 10 mannen toe bezorgd te zijn over de betekenis van zo’n juweel. Volgens hen zien vrouwen het als een nieuwe stap in de relatie, terwijl zij daar nog niet klaar voor zijn. 16% vindt juwelen gewoonweg te duur, terwijl 6% nadenkt over het geld dat ze daardoor zouden verliezen bij een eventuele breuk.

Lees ook:Single vrouwen willen een man onder de kerstboom
Lees ook:Met je vriendin uit winkelen? Goed voor de economie, slecht voor je eigen bankrekening!
Lees ook:Vrouwen willen weer een zuinige vent
Lees ook:Geldstress is desastreus voor relaties
Lees ook:Mannen spenderen meer aan schoenen dan vrouwen!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>