Geluk

Sinds het jaar 2000 wordt er wereldwijd onderzoek gedaan naar het begrip geluk en onder wat voor omstandigheden en in wat voor hoedanigheden mensen zich gelukkig voelen.

Als ze met vakantie zijn geweest bijvoorbeeld. Wekenlang hebben ze genoten, maar ook gekibbeld, gepraat, gesport wellicht en ook nog gestresst, maar na de vakantie beginnen de meeste mensen met een rustig en tamelijk gelukkig gemoed weer aan hun werk………….

Helaas, langer dan een week of 3 gaat dit gevoel niet mee.

Er is meer nodig voor een constant geluksgevoel dan alleen een vakantie. Wat bijvoorbeeld? Nee, niet een nieuwe auto of nog meer luxe thuis. Ook niet meer eten, drinken, een knapper uiterlijk of betere prestaties en applaus. Wel kun je het op je werk halen, door juist daar alles net iets moeilijker te maken.

Als je je net iets meer moet concentreren dan in het normale leven, als je een zekere spanning opbouwt en echt je best moet doen, dan komt het geluk naderbij. Met een beetje talent voor flow verlies je je in je werk en lever je iets af waar je trots op kunt zijn. Niet dat je hieronder pijn moet lijden of jezelf helemaal af moet matten. Nee, zorg dat je iets doet dat zinvol is. Dat voel je.

Dat is geluk. En liefde natuurlijk, maar dat komt dan ook vanzelf wel.

Lees ook:Geluk moet je niet zoeken, laat het jou vinden
Lees ook:Geld maakt een beetje gelukkig
Lees ook:Gedragscode voor liefde op het werk?
Lees ook:Verliefd of getrouwd? Zoek de 11 verschillen!
Lees ook:Vakantie goed voor gezondheid, seks en relatie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>