Gedragscode voor liefde op het werk?

Sommige bedrijven hebben zoiets: een gedragscode, de do’s en not done’s voor liefde op het werk. Niet fysiek intiem zijn op kantoor, bijvoorbeeld.

Of: meld het meteen aan je leidinggevende. Maar wat als je relatie op het werk net is begonnen en je nog niet eens weet wat belangrijker is: dat werk, of die liefde?

En wat als de relatie is begonnen vanwege de spanning in de wandelgangen, de trillingen in de vergaderzaal, de vibraties tijdens de vrijdagmiddagborrel?

Dan bestaat de relatie bij de gratie van de geheimhouding. Dus als je dat meldt aan je leidinggevende, dan is de lol eraf. En nee, nu niet zeggen dat het dan al met al niet veel voorstelde want spanning, wat voor soort spanning dan ook, hoort bij beginnende liefde. En andere liefde kan nooit zonder die spanning. Er zijn relaties van tientallen jaren lang waar mensen niets van weten.

Ander probleem: als de leidinggevende verliefd op jou is? En je je carriëre wel kan vergeten juist omdat voor hem of haar de kansen zijn verkeken? Waar kies je dan voor? Of als je leidinggevende een ongelukkige single is die zich helemaal op het werk heeft gestort, zodoende manager is geworden maar de hele boel in de wilgen zou hangen voor een Grote Liefde?

In het bedrijfsleven en bij de overheid wil men toch zo graag dat mensen ‘in hun kracht staan’ en hun ‘talenten ontwikkelen’? Men wil toch graag ‘binden’ omdat anders goede werknemers zo weer wegvliegen?

Daarom, lang leve de liefde op het werk!

Lees ook:Slechts 1 op de 3 vrouwen verlaat man voor minnaar
Lees ook:Mensen die ongelukkig zijn in hun werk, shoppen en drinken zich arm
Lees ook:Woon-werk-verkeer stressvoller dan een scheiding
Lees ook:Liefde op de werkvloer zorgt voor gedonder
Lees ook:Meer dan de helft van ons is weleens (stiekem) verliefd op een collega

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gedragscode voor liefde op het werk?

  1. Heidi Zandbergen

    Voor een wekelijkse rubriek in een kwaliteitskrant maak ik anonieme maar serieuze en vrij uitgebreide interviews met mensen die een relatie op het werk hebben of hebben gehad. Als u het leuk vindt om mee te doen kunt u contact opnemen per mail: [email protected] of telefonisch: 020 689 53 82.

      /   Reply  / 
  2. henkie

    Kwaliteitskrant? Laat me raden… De Pers? Wahoewaaahhh!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>