Vrouwen met een fraaie partner zijn vaak onzeker over zichzelf

Couple

In deze wereld van veel visuele media ligt er een veel groter belang op het uiterlijk. En dus ook van het zelfbeeld van mensen. Velen die geen partner kunnen krijgen of houden denken dan ook vaak dat dit komt doordat ze ‘lelijk’ zouden zijn. Maar ook mensen in een relatie zijn onzeker. Vooral bij vrouwen hangt dit sterk samen met hoe fraai haar partner is en hoe deze tegen haar doet.

Zo blijkt uit onderzoek van de Florida State University, waarover is gepubliceerd in het tijdschrift ‘Body Image’.  De wetenschappers ontdekten dat fysieke aantrekkelijkheid van hun man negatieve gevolgen kan hebben voor vrouwen zelf.

Wie een fraaie partner heeft, is bijvoorbeeld vaker op dieet. Bij mannen was dit verband er niet. Vrouwen hebben vaak een verkeerd beeld van hoe slank hun partner zou willen dat ze zijn. Dit werkt eetstoornissen in de hand. Om dat te voorkomen blijkt het te helpen dat partners hun vrouw vaker vertellen hoe mooi en aantrekkelijk ze zijn.

Lees ook:Hetero- én homo-mannen, ook Filemon Wesselink, hebben stress over hun uiterlijk
Lees ook:Een stabiele relatie maakt stressbestendiger
Lees ook:Echt scheiden is echt slecht voor je gezondheid
Lees ook:Dikke vrouwen zijn gelukkiger als hun man ook dik is
Lees ook:Hoe je berekent of je bij elkaar blijft (of niet)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>