Doutzen Kroes, Beyoncé of Shakira?

Beauty-collage 2Wie vind jij de mooiste vrouw ter wereld? Doutzen Kroes, Beyoncé of Shakira? Zoveel hoofden, zoveel zinnen.

Want hoewel met name de cosmetische industrie allerlei punten noemt waarvan dat afhankelijk is, lijkt er maar 1 ding te zijn die schoonheid bepaalt: de persoonlijke voorkeur. ‘Beauty is in the eye of te beholder’, zeggen de Britten niet voor niks…..

Dat blijkt uit onderzoek van neurowetenschapster Laura Germine van het Massachusetts General Hospital onder bijna 800 tweelingen. Die liet zij honderden gezichten rangschikken op wat zij mooi vinden. De variatie in persoonlijke voorkeuren bleek enorm en bovendien even groot bij eeneiige als twee-eiige tweelingen.

Het is voor een groot deel hoogstpersoonlijk en niet louter een kwestie van universele wetmatigheden als symmetrie, een gave huid, een krachtige kaak bij mannen en volle lippen bij vrouwen.

Dergelijke wetmatigheden, die duiden op gezonde genen, tellen volgens Germine ongeveer even zwaar als de persoonlijke voorkeuren. Die worden gevormd door persoonlijke ontmoetingen, gezichten in de media, of ‘misschien zelfs het gezicht van je eerste vriendje of vriendinnetje’.

Zij krijgt daarin bijval van de Schotse psycholoog David Perrett,: “Als gelukkige, gezonde mensen aardig tegen ons zijn, versterkt dat de aantrekkingskracht van opgewekte en vitale types.”

Liesbeth Woertman, hoogleraar klinische psychologie aan de Universiteit Utrecht, spreekt in de krant de hoop uit dat de resultaten van het onderzoek (‘een mooie studie’) mensen overtuigt om geen botox en fillers te gebruiken.

Lees ook:Tweelingen worden ouder
Lees ook:Je komt me bekend voor, maar………
Lees ook:Het beste van 2 werelden: de onzichtbare partner-app
Lees ook:Spendeer als zoekende single vooral geld bij de tandarts
Lees ook:Helft van de Nederlanders wil graag contact met zijn/haar jeugdliefde

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>