Soulmates zijn verre van de ‘perfecte match’

soulmatesGisteren berichtten we bij relatie.blog over een Amerikaanse website die geknoeid had met de feiten in het kader van een onderzoek.

Wanneer de partners vooraf van de computer te horen hadden gekregen dat ze een goed match vormden, zo rond de 90%, bleef het koppel langer bij elkaar.

Maar de perfecte match is allesbehalve ideaal……….

Onderzoekers uit Canada en de VS bevestigen eerder onderzoek: partners die denken dat ze een perfecte match zijn, lopen een groter risico om uit elkaar te gaan, omdat ze meer moeite hebben om problemen te overwinnen.

Koppels die gewend zijn om veel verschillen te overbruggen, zien hun relatie meer als een lange reis met hordes, die worden genomen door te blijven praten.

De wetenschappers stelden paren die al lange tijd bij elkaar waren vragen als: ‘vinden jullie jezelf gemaakt voor elkaar?’ en ‘zien jullie je relatie als de perfecte match?’. Of vereenzelvig je je meer met ’we zijn zo ver gekomen’ en ‘hebben alle problemen overwonnen’.

Vreugdevolle momenten riepen bij beide typen relaties dezelfde mate van tevredenheid op.

Daarna werd hen gevraagd om zich ruzies voor de geest te halen. Zoals verwacht voelden koppels zich daardoor minder tevreden met hun relatie. Maar dat gold alleen voor partners die zichzelf als een twee-eenheid zagen.

Dit komt overeen met eerder onderzoek, waaruit bleek dat soulmates slechtere relaties hebben dan de paren die hun relatie zagen als een manier om te groeien en er samen uit te komen.

Lees ook:Een sekscontract afsluiten als relatieboost
Lees ook:Wat als je verkering krijgt met je beste vriend(in)?
Lees ook:Je relatie heel of stuk lullen
Lees ook:Samen aan de wijn slaan is goed voor je relatie
Lees ook:Word gelukkig in de liefde met je dubbelganger!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>