Wat als je verkering krijgt met je beste vriend(in)?

BestFriendLoveJarenlang zijn jullie maatjes en is er een diepe, platonische relatie. En dan komt er een dag dat jullie elkaar opeens als man c.q. vrouw zien slaan. De vlam slaat in de pan.

Beste vrienden die een stel gaan vormen. Een van de belangrijkste elementen voor een bestendige relatie is al aanwezig, namelijk maatjes zijn.

Daarbij komt dan ook ineen de seks en de liefde om de hoek kijken. Het heeft voor- en nadelen…..

Aldus klinisch psychologe Lynn Jespers in Het Laatste Nieuws. “Jullie delen elkaars normen en waarden, en zullen dus niet snel voor verrassingen komen te staan.”

Eén van de problemen voor vrienden die verdergaan als koppels, is dat beide partners te hoge verwachtingen hebben. Jullie willen immers van ‘beste vrienden’ naar ‘beste paar’ gaan, en dat draait vaker wel dan niet uit op een teleurstelling. “Het is essentieel om als koppel een nieuwe start te maken,” adviseert Lynn Jespers. “Ga een weekendje weg, geef jezelf de tijd om je te vinden in een nieuwe rol, en maak je los van dat etiket ‘beste vrienden’.”

Het mag dan wel een voordeel zijn dat jullie elkaar al zo lang en zo goed kennen, die veilige basis betekent wel dat je mogelijk de prille verliefdheid overslaat. “Langs de ene kant wil dat zeggen dat je relatie minder turbulent is, anderzijds mis je wat van de spanning van een nieuwe relatie,” legt Lynn Jespers uit. “Ik raad mensen daarom aan om hun nieuwsgierigheid te blijven prikkelen, zeker op lichamelijk en seksueel vlak. Neem uitgebreid de tijd om het fysieke aspect te ontdekken, want dat is voor jullie ook nog steeds onontgonnen gebied. En zo bouw je toch die positieve spanning op.”

Lees ook:Verliefd op je beste vriend(in): lustig of lastig?
Lees ook:Zeg hem of haar dat je uit die verdomde ‘friendzone’ wilt en doe het!
Lees ook:Te leuk zijn met je man’s vrienden, ruïneert jullie seksleven
Lees ook:Na de scheiding
Lees ook:Katja Schuurman & Thijs Römer: hoe blijf je vriendjes met je ex?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>