Jennifer Hoffman in telefilm ‘Dertigersdillemma’

DertigersDillemmaJennifer Hoffman heeft 1 van de hoofdrollen in de telefilm ‘Dames 1′.

Ook Hannah van Lunteren en Ryanne van Dorst spelen mee in deze prodiktie over het zogenaamde dertigersdillemma…..

Het verhaal draait om ‘vriendschap, baren en vrouwenvoetbal’. Centraal staat de 32-jarige Wyne die haar leven om moet gooien als haar relatie strandt en huisgenootje Nanda gaat samenwonen.

Wyne besluit een damesvoetbalteam op te zetten, maar dat drijft de vrouwen juist steeds verder uit elkaar. Dan blijkt Wyne in verwachting van haar ex en komt haar vriendschap met Nanda verder onder druk te staan.

“Ik had een dertigersdilemma. Een bekend fenomeen in onze generatie die zich verlamd voelt door de vele keuzemogelijkheden. Twijfels over partnerkeuze, wel of geen kinderen, hypotheken, carrière. Kortom: volwassen worden is niet leuk”, aldus regisseur Maurice Trouwborst over zijn nieuwe film.

“Het beste kun je het vermijden door geen keuzes te maken, dan kun je ook geen fouten maken. ‘Dames 1′ belicht dit fenomeen op komische wijze.”

Rond de 30 lijkt het wel permanent spitsuur in het hoofd. Grote beslissingen moeten worden genomen op het gebied van carrière, relaties, kinderen en huis. De meeste 30′ers hebben het ogenschijnlijk prima voor elkaar. En toch knaagt er iets.

Psychologe Nienke Wijnants deed haar promotie-onderzoek naar dit fenomeen en ontdekte dat driekwart van de hoger opgeleiden tussen de 25 en 35 jaar in meerdere of mindere mate kampt met het dertigersdillemma, ook wel quarterlifecrisis.

Dertigers van nu zien zich geconfronteerd met een schier oneindige hoeveelheid keuzemogelijkheden in vrijwel elk aspect van het leven. Samenwonen, trouwen, of toch maar niet? Wel of geen kinderen en wanneer? Carrière maken, voor jezelf beginnen, vrijwilligerswerk in Afrika, of toch eerst die wereldreis?

Daarnaast heerst het beeld dat het ideale leven maakbaar is en ervaren 30′ers op steeds jongere leeftijd al de druk van de grote, existentiële vragen. Zit ik wel op het juiste spoor? Wat is het nut van mijn leven eigenlijk? Is dit het nu?

Lees ook:Snelle samenwoners zijn ook snel zwanger
Lees ook:Gescheiden ouders zorgen ervoor dat hun kinderen eerder gaan samenwonen
Lees ook:Carrièrevrouwen en de teloorgang van de grote gezinnen
Lees ook:Huwelijken van expats vaak zwaar onder druk
Lees ook:Downdaten: de chirurge ‘doet het’ met de klusjesman

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>