Size does really matter: daten is meten

TallMenLengte speelt een grote rol bij het uitkiezen van een online date door een vrouw.

Grotere heren hebben een aanzienlijk grotere kans op een date dan kortere geslachtsgenoten………….

Zo blijkt uit een studie van de datingsite AYI.com. onder 80.000 interacties tussen de gebruikers van de datingsite in het Verenigd Koninkrijk.

De ideale lengte blijkt 1,82 meter te zijn: deze mannen hadden 33% meer kans om contact te krijgen dan een man van 1,70 meter. Die kans slinkt zelfs met 77% bij een lengte van 1,63 meter. Een te grote man echter ook weer niet goed. Wie langer is dan 1,93 meter heeft ook een kwart minder kans bij de vrouwelijke gebruikers van datingsites.

Eerder dit jaar bestudeerden Britse en Nederlandse onderzoekers meer dan 12.000 stellen in het Verenigd Koninkrijk naar de rol van de lichaamslengte in de liefde. Daaruit blijkt dat bij 92,5% van de paren de man langer dan de vrouw is.

Psychologe Susan Krauss Whitbourne verklaarde dit fenomeen: “Lange mannen stralen simpelweg aantrekkingskracht uit. Ze worden vaker tot president verkozen, dit kan komen doordat ze zelfzekerder en gelukkiger zijn, ze zijn ook minder jaloers ten opzichte van andere mannen.”

Ook vanuit evolutionair opzicht is het logisch. “Lange mannen zijn aantrekkelijker omdat zij sterker zijn en zijn gezin beter kan beschermen tegen vijanden en andere fysieke bedreigingen. Hoewel dit nu niet meer zo van toepassing is, wordt dit schoonheidsideaal door de media wel in stand gehouden.”

Een Nederlandse studie toonde aan dat vrouwen het gelukkigst zijn in een relatie met 17,8 cm grotere partner. Voor mannen zelf is 7 cm langer zijn genowg.

Lees ook:Een kus is wel belangrijk na eerste date, seks niet
Lees ook:Nederlandse mannen en vrouwen de langsten ter wereld
Lees ook:Vrouwen hebben graag 20 cm langere man, mannen zelf vinden 7 cm zat
Lees ook:Lange mensen zijn vaker intelligent dan kleine
Lees ook:Nederlandse mannen vaker obesitas dan de vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>