Je schoolfoto’s voorspellen je huwelijksgeluk, salaris en status

Pak eens een foto van jezelf uit je kindertijd.

Lach je op die foto of juist niet?

In dat laatste geval is het goed mogelijk dat je niet zoveel geluk hebt in de liefde en de portomonnee………

Dat beweert althans de uitslag van een Brits onderzoek bij 650 volwassenen tussen 21 en 87 jaar. Kinderen die breed glimlachen op de foto van het laatste jaar van de basisschool hebben tot 3x minder kans op een echtscheiding in hun latere leven.

Ook foto’s van 5-jarigen hebben reeds een voorspellende functie.  Volgens wetenschappers zijn kinderen nog puur en eerlijk en verbergen ze ook op foto’s niet wie ze zijn.

Zo zijn kinderen die veel lachen optimistischer van aard, waardoor ze minder bij de pakken neerzitten en problemen in hun latere relatie sneller zullen oplossen. Bovendien trekken vrolijke mensen vaak ook positieve levenspartners aan.

Ook je financiële geluk valt af te lezen. Vrolijk lachende middelbare scholieren bleken later 10% meer te verdienen dan hun sombere leeftijdsgenoten, die 30% minder verdienen dan gemiddeld. Lachen, levensgeluk, lijkt hier effect te hebben op de hoeveelheid stress en zorgen. En hoe minder zorgen, hoe meer focus op het werk

Ook zegt lachen iets over de sociale status. Mensen met macht lachen wanneer ze zich goed voelen, in tegenstelling tot mensen met minder sociale macht, die lachen omdat het moet. Kort gezegd lacht het eerste soort wanneer ze willen, het tweede soort wanneer dat verwacht wordt en dat is zichtbaar.

Lees ook:Het is de blik die telt…
Lees ook:Een echte en een neppe lach onderscheiden we in een split second
Lees ook:Brangelina verdient even 5 miljoen met deze trouwkiekjes
Lees ook:We (glim-)lachen anders dan onze voorouders
Lees ook:O wat ben je mooi! (met photoshop)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>