Vrouwen die door hun geliefde opjejut worden tot afvallen, grijpen naar extreme middelen

bedoDikke mensen zijn zo gevoelig voor wat iemand over zijn of haar gewicht zegt. En dan vooral vrouwen.

Wanneer zij door hun man worden aangemoedigd c.q. opgejut om af te vallen, grijpen ze naar bijzonder ongezonde dieetmethodes.

Niet zo gek natuurlijk als je weet dat de helft van de mannen zijn partner zou dumpen als ze veel dikker wordt. Graag zouden wij natuurlijk weleens foto’s willen zien van deze heerschappen, maar afijn……..

Onderzoek door de University of Minnsota onder 1296 volwassenen tussen de 20 en 31 jaar met een relatie, wees uit dat vrouwen die de druk van hun man hebben, dit als zeer negatief ervaren.

Zij grepen daardoor eerder naar extreme dieetmethodes, zoals vasten, het gebruik van dieetpillen, laxeermiddelen en braken. Ze wilden zo snel mogelijk aan het ideaalbeeld van hun partner voldoen.

Ook het zogenaamde binge-eating komt bijna dubbel zoveel voor bij deze vrouwen. Kenmerkend hieraan zijn de enorme vreetbuien, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld boulimia wordt dit achteraf niet gecompenseerd door het voedsel uit te braken. Hierdoor komen de binge-eaters juist vele kilo’s aan.

Volgens onderzoeksleidster Marla Eisenberg moeten partners niet teveel de nadruk op het uiterlijk leggen, maar veel meer op de gezondheidsgevolgen als zij het eetgedrag willen beïnvloeden. Samen gezonder gaan leven is de beste optie.

Lees ook:Meerendeel vrouwen denkt dat man zich aanstelt als hij ziekjes is
Lees ook:Française bevalt een minuut nadat ze getrouwd is
Lees ook:Ach help, een menstruerende kerel!
Lees ook:Elke rijpere vrouw zou een jonge minnaar moeten nemen
Lees ook:Vrouwen gaan liever vreemd dan dat ze zondigen tegen hun dieet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>