Vrouwen gaan liever vreemd dan dat ze zondigen tegen hun dieet

Wanneer je een hedendaagse vrouw de keuze voorlegt om óf die paar kilootjes overgewicht kwijt te raken óf een lekkere vrijpartij met hun vriend te hebben, gaan ze voor het eerste.

Het ideale gewicht staat bovenaan het prioriteitenlijstje…………

Dat blijkt uit een Britse enquête gehouden door Atkins dieetmethodes onder bijna 1300 vrouwen.

10% geeft zelfs toe zich schuldiger te voelen wanneer ze zouden zondigen tegen hun dieet dan wanneer ze hun partner ontrouw zouden zijn.

De meeste vrouwen gaan op dieet om de perfecte strandlijn te krijgen, 1 op 7 doet dit om van de kritiek op haar omvang af te zijn. Een kwart geeft toe dat ze afvallen belangrijker vindt dan haar relatie.

Eenderde denkt meer na over eten en diëten dan over hun partner en ruim de helft is hier meer mee bezig dan met seks. Driekwart ging al minstens 1x in haar leven op dieet.

Voedingsdeskundige Linda O’Byrne: “Op je lijn letten moet gewoon een onderdeel van je levensstijl zijn en niet iets waar je voortdurend aan denkt. Het mag geen obsessie worden, dit kan namelijk het omgekeerde effect hebben. Belangrijk is om minder suikers en vetten te consumeren en genoeg beweging te hebben.”

Lees ook:Eten verdringt seks en het goede figuur van vrouwen
Lees ook:Nederlandse man geeft eigen geluk een 7,5
Lees ook:De computer is voor vrouwen wat de seks voor mannen is
Lees ook:Vrijgezellen denken dat 2015 hún jaar wordt
Lees ook:Schoonheidscultuur regeert: mannen en vrouwen hebben zorgen om uiterlijk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>