Rijke buitenlandse mannen maken onze polderjongens stikjaloers

Nederlandse mannen worden jaloerser op liefdesrivalen van Italiaanse, Franse en Amerikaanse afkomst dan op mannen van Marokkaanse, Turkse, Surinaamse of Poolse komaf.

Dit heeft niet met het land, maar veel meer met de sociale status van deze nationaliteiten te maken.

Eerstgenoemde mannen krijgen meestal veel minder negatieve eigenschappen toebedeeld.

Rivaliteit in de liefde zorgt ervoor dat vooroordelen tegen buitenlanders versterkt worden…….

Zo blijkt uit een `jaloezietest’ onder 130 Nederlandse proefpersonen voor het promotieonderzoek van Liga Klavina aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Naast de strijd om werk, geld en ruimte leidt dus ook competitie om vrouwen tot vooroordelen tegen vreemdelingen.  Wanneer buitenlandse mannen gezien worden als zelfverzekerd en belangstelling lijken te hebben voor een kortstondige liefdesrelatie, vergroot dit de jaloezie verder. Klavina: “Als er liefde in het spel is, worden groepen die doorgaans positieve reacties oproepen, juist als extra bedreigend gezien.”

Ook zorg om de gezondheid speelt hierbij een rol. Mannen die zichzelf vatbaar achten voor ziektes, krijgen sterkere negatieve opvattingen over groepen buitenlanders, als ze zien dat vrouwen uit hun groep trouwen met buitenlanders.

Een mogelijke verklaring hiervoor is dat in periodes dat er veel ziektes heersen, vreemdelingenhaat en agressie tussen groepen toenemen. Klavina: “Mannen die zichzelf kwetsbaar achten, reageren wellicht sneller negatief tegenover een buitenstaander die een potentiele rivaal is, om het contact met een andere groep te verminderen. En dat kan vooroordelen versterken.”

Lees ook:Rijke vrouwen baren zonen, arme vrouwen krijgen dochters
Lees ook:Slecht nieuws komt bij vrouwen harder aan dan bij mannen
Lees ook:NL vrouwen: mooi, maar toch wat logge bulldozers
Lees ook:Botox of laat maar hangen II?
Lees ook:Sexdrive mannen is oorzaak van alle strijd in de wereld

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>