Mannen worden ontiechelijke uitslovers bij mooie vrouwen

Mooie vrouwen zijn dé manier om mannen geld uit de zakken te kloppen.

Daar weten autoverkopers en marketeers ook alles van.

Maar behalve gul, wordt een man in aanwezigheid van een fraaie vrouw ook nog eens liever en attenter.

Andersom gaan vrouwen zich helemaal niet zo uitsloven als er een mooi heerschap in hun omgeving is…………

Britse en Nederlandse onderzoekers wilden nagaan wat het effect is van publiek op ons gedrag. Dat deden ze aan de hand van een experiment met computerspelletjes.

Daarbij werd aan 130 vrijwilligers gezegd dat ze via een computerprogramma geld konden doneren aan een gemeenschappelijke pot. Dat zou op het einde van het spel verdubbeld worden en verdeeld onder alle deelnemers.

Sommigen waren alleen tijdens het spel, terwijl anderen naast een aantrekkelijke man of vrouw geplaatst waren. Wanneer mannen in het gezelschap van een knappe vrouw speelden, doneerden ze 28% meer geld dan alleen of naast een andere man. Bij de vrouwen bleek er geen verschil, of ze nu alleen zaten of met een andere man of vrouw.

Een volgend experiment concentreerde zich op de heren. Opnieuw werd hen gevraagd om geld weg te geven, maar nu met verschillende rondes. Al snel bleek dat mannen competitiever worden met een vrouw in hun buurt. Stuk voor stuk probeerden ze te bewijzen dat ze liever waren dan de anderen. Naarmate het spel vorderde, gaven ze dan ook steeds meer geld. Het omgekeerde was waar bij mannen die alleen of in de aanwezigheid van een andere man speelden. Zij werden juist steeds krenteriger.

In een laatste experiment werd de mannen gevraagd of ze als vrijwilliger wilden werken voor een goed doel. Alweer bracht de aanwezigheid van een knappe vrouw het beste in hen naar boven. Zij waren duidelijk meer bereid om bijvoorbeeld bloed te doneren of kinderen te helpen.

Eerder onderzoek toonde ook al aan dat mannen in gezelschap van mooie vrouwen meer risico’s nemen, wat zich o.m. uit in agressief gedrag naar andere mannen, maar ook in een risicovollere rijstijl.

Lees ook:Testosteron maakt mannen geiler, maar ook betrouwbaarder
Lees ook:Roddelen: dat zouden we vaker moeten doen!
Lees ook:Eerstgeborenen zijn egotrippers
Lees ook:Hoe hoger ‘s vrouws hakken, des te behulpzamer is de man
Lees ook:Als er te weinig vrouwen zijn, gaan mannen met geld smijten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>