Die sexy vrouw op een dure auto ligt daar niet voor de show!

Dacht u ook dat die mooie vrouwen op de motorkappen bij autobeurzen daar voor de show lagen?

Mis hoor!

Niet alleen trekken ze de aandacht van mannen; die laatsten blijken in aantrekkelijk gezelschap ~meer dan anders~ geïnteresseerd in dure producten……………..

Dit concludeert onderzoekster Kim Janssens van de Katholieke Universiteit Leuven. Ze werkte aan de School voor Massacommunicatie Research aan een onderzoek naar materialisme.

Aan haar onderzoek deden 130 jonge mannen mee.De helft werd begeleid door een sexy jongedame op hoge hakken, strak truitje en minirok aan en met de haren los. De andere helft kreeg assistentie van diezelfde jongedame maar dit keer op platte schoenen, zonder make-up, met bril in een rechte broek en een blouse en de haren in een staart.

De mannen kregen op een computerscherm om de seconde 6 voorwerpen te zien. Tussen de voorwerpen zoals een kam en paraplu zaten luxeproducten, zoals een dure auto. Na alles gezien te hebben moesten de heren de voorwerpen die ze gezien hadden opschrijven.

Janssens vertelt in de Belgische krant De Standaard dat de onderzoeksresultaten interessant waren. De mannen die een relatie hadden bleken niet beïnvloed te worden door de aanwezigheid van mooi vrouwvolk. Maar bij de single mannen, bleek haar aanwezigheid wel van belang. Die laatsten noemden opvallend vaker het luxeproduct op.

“Het antwoord vinden we in de evolutionaire biologie. Mannen zoeken een vrouw die jong, gezond en knap is. Als een man zo’n vrouw ontmoet, wil hij haar graag tonen dat hij er financieel goed voorstaat, en dus voor haar een partij zou kunnen zijn. Daarom bezit hij luxeproducten of toont hij daar interesse voor. Een man die al een deugdelijke relatie heeft, hoeft dat allemaal niet meer te tonen”, aldus de onderzoekster.

Eerder onderzoek door de Universiteit van Amsterdam gaf vergelijkbaar resultaat. Daar onthielden de vrijgezelle mannen in aantrekkelijk gezelschap luxe goederen ook beter dan getoonde huishoudelijke producten. Sterker: ze sloegen direct aan het rekenen om te zien hoe ze bijvoorbeeld die mooie auto zouden kunnen financieren.

Kim Janssens bevestigt met haar onderzoek waarom luxeproducten vaak worden aangeprezen door mooie schaarsgeklede dames. “Single mannen zou je op die manier kunnen proberen in te pakken. Maar wat doe je met de vrouwelijke consumenten? Die zouden die sexy meisjes weleens als een bedreiging kunnen beschouwen en net daardoor niét consumeren. De aanwezigheid van een knappe jongeman heeft in die context helemaal geen invloed op de vrouw.”

Lees ook:Vrouwen in hun eisprong kiezen voor luxe
Lees ook:1e date? Spijkerbroek aan!
Lees ook:De lippen van een vrouw verraden haar kuscapaciteiten
Lees ook:Vruchtbare vrouwen en single mannen
Lees ook:Mooie vrouwen manipuleren de heren

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Die sexy vrouw op een dure auto ligt daar niet voor de show!

  1. Pingback: Vrouw gunt mooiere seksegenoot minder | Relatie

  2. Pingback: Man tast 3x zo diep in zijn buidel voor date met mooie vrouw | Relatie

  3. Pingback: Mannen worden enorme uitslovers in gezelschap van een mooie vrouw | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>