Nederlandse vrouw wil ‘schitteren’ met kerst, maar man blijft ‘gehaktbal’

Het is zoals het beeld van Nederland de laatste 10 jaar laat zien.

Wij liepen in vergelijking ~zeker met de zuidelijker landen~ hopeloos achter als het ging om stijlvol gekleed gaan.

Zelfs in verre Aziatische of Afrikaanse landen pikte je de Nederlandse toeristen er zo uit, zonder dat ze een woord hoefden te zeggen.

Onder invloed van de media en het meer mondiaal denken komt daar langzaam aan verandering in.

Nederlandse vrouwen van alle soorten en maten proberen er steeds vaker iets van te maken. Maar op de 1 of andere manier eet en blijft de Hollandse man toch echt een woensdagse gehaktbal……..

Dat blijkt maar weer uit onderzoek dat Etos liet uitvoeren naar beauty tijdens de feestdagen.

Tijdens de feestdagen staan vrouwen gemiddeld 7 minuten langer voor de spiegel dan anders. En dat zien ze graag beloond. Als ze op die speciale dagen géén complimentje krijgen van hun partner, baalt eenderde daar echt van.

Met Kerstmis en Oud & Nieuw permitteren de dames zich wat meer, waaronder een nieuwe make-up lijn, een uitgebreid kappersbezoek, kunstnagels en/of een veel te dure outfit die vervolgens in de kast verdwijnt.

Vrouwen doen er overigens goed aan hun beautyproducten vooral zelf in te slaan, want van hun partner hoeven ze dit vaak niet te verwachten. Bijna de helft van de mannen is niet van plan een cadeautje te geven dat bijdraagt aan een mooier uiterlijk.

Bijna een kwart van de vrouwen spoort haar partner aan om er tijdens de feestdagen ook wat meer glamorous uit te zien, maar echt warm lopen ze er niet voor. Ruim een kwart van de mannen vindt hun partner normaal al prachtig; ze mag er tijdens de feestdagen voor hem net zo uitzien als de rest van het jaar.

Een vrouw in een sexy outfit met hoge hakken en mooie make-up staat voor 11% van de mannen wel op het verlanglijstje. Tsja, ‘t is wat: 20% wil liever dat zijn vrouw wat meer aandacht besteedt aan hem dan dat ze zich extra mooi maakt.

Lees ook:Recessionista’s willen toch nieuwe kerst outfit
Lees ook:Vrouwen voelen zich vandaag een stuk mooier
Lees ook:Singles gaan dit jaar voor sobere vreesdagen
Lees ook:Angst om alleen te zijn met feestdagen schudt singles wakker
Lees ook:Voornemens 2012: minder eten, drinken, roken en ….. een partner vinden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>